Tabakas fabrikas radošā kvartāla būvprojektu par 1,22 miljoniem eiro izstrādās arhitektu birojs NRJA Ziņas

Tabakas fabrikas radošā kvartāla būvprojektu par 1,22 miljoniem eiro izstrādās arhitektu birojs NRJA

Piektdiena, 28 jūnijā, 2019

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgusi 1,22 miljonu eiro līgumu ar arhitektu biroju "NRJA" (SIA F.L.Tadao&Lukševics") par Tabakas fabrikas radošā kvartāla būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību, aģentūru LETA informēja VNĪ.

Kopumā projektu plānots īstenot pa posmiem, sākot ar centrālo ēku - Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jauno mājvietu un kvartāla ieejas mezglu - radošo industriju biznesa inkubatoru.

Projekta pirmajā posmā tiks pielāgotas telpas LKA vajadzībām, tās funkciju nodrošināšanai un Tabakas Fabrikas kvartāla ieejas mezgla - radošo industriju biznesa inkubatora izveidošanai. Noslēgtais līgums ar arhitektu biroju ietver projektēšanas darbus un autoruzraudzību projekta pirmajam posmam - par 341 000 eiro, kā arī paredz priekšnosacījumus projekta otrā posma projektēšanas darbu un autoruzraudzības sākšanai.

Otrajā projekta posmā tiks pielāgotas telpas Rīgas Kino muzeja, Latvijas Fotogrāfijas muzeja un Nacionālās filmu skolas vajadzībām, kā arī LKA dienesta viesnīcas vajadzībām. Izveidotas darbnīcas radošo industriju inkubatora vajadzībām un pabeigti teritorijas labiekārtošanas darbi.

VNĪ valdes locekle Kitija Gruškevica stāstīja, lai sekmīgi virzītos uz priekšu radošā kvartāla attīstībā, kopīgi ar Kultūras ministriju un LKA pieņemts lēmums arhitektu meta vīziju īstenot pakāpeniski - pa posmiem, sākot ar kvartāla centrālo daļu - tagadējo Jaunā Rīgas teātra pagaidu mītnes vietu, kur nākotnē atradīsies LKA un radošo industriju biznesa inkubatoru.

Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone piebilda, ka projektam ir piesaistīts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā, kā arī saņemts Dānijas finansiāls atbalsts teju 80 000 eiro apmērā.

Tabakas fabrikas radošais kvartāls būs izglītības, kultūras un radošo industriju centrs - jauna mājvieta LKA, Rīgas Kino muzejam un Latvijas Fotogrāfijas muzejam, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatoram.

Tabakas fabrikas radošā kvartāla būvniecību un attīstību VNĪ plāno pabeigt līdz 2022.gada beigām.

Teritorijas kopējā platība ir 7229 kvadrātmetri, bet kopējā apbūves platība - 13 362 kvadrātmetri. Projekta kopējais budžets ir 5,058 miljoni eiro, no tiem 4,98 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un Latvijas budžeta līdzekļi, bet 78 000 ir Dānijas atbalsts.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē