Jauna terase pašu spēkiem! Aktuālie padomi

Jauna terase pašu spēkiem!

Piektdiena, 31 maijā, 2019

Mainīgie laikapstākļi atstājuši paliekošas pēdas reiz tik skaistajā terases koksnē? Lai to atjaunotu, nevajadzēs aicināt talkā profesionāli. Kopā ar Tikkurila un Anza jūs varat visu! Arī atjaunot terasi pašu spēkiem. Izmantojot Tikkurila terašu eļļu un Anza instrumentus, jūsu terase atkal izskatīsies kā jauna.

Rūpīgi sagatavojiet terasi eļļošanai!
Ja mainīgie laikapstākļi pamatīgi apskādējuši terasi, to ir iespējams atjaunot iepriekšējā spožumā. Pirms ķeraties pie atjaunošanas, terases dēļus svarīgi vispirms nomazgāt ar Tikkurila mazgāšanas līdzekli Terassi- ja Kalustepesu. Šis līdzeklis notīra gan iepriekšējās apstrādes pēdas, gan netīrumus un aļģes. Tāpat arī balina atmosfēras iedarbībā nomelnējušu koksni, tādējādi sagatavojot to turpmākai apstrādei.

Uz tīrāmās virsmas ar otu vai rulli (vislabāk garā kātā) bagātīgi uzklāj šķīdumu un atstāj 15–30 minūtes iedarboties. Siltā, saulainā laikā, lai novērstu pārāk ātru šķīduma nožūšanu, virsmu vispirms var samitrināt ar ūdeni. Ja virsma ir ļoti netīra vai nomelnējusi, šķīdumu uzklāj vairākas reizes. Virsmas mazgāšanai jāizmanto suka vai mazgāšana ar spiedienu, un tad tā rūpīgi jānoskalo ar ūdeni. Neizmantojiet pārāk lielu spiedienu, jo tas viegli var radīt vecas, noplukušas koksnes plaisāšanu. Mazgāšanai izmantojiet suku, kas neskrāpē virsmu. Kad virsma ir nožuvusi, jānoņem koka šķiedra, kas ir pacēlusies pēc apstrādes.

Veiciet terases atjaunošanu!
Kad terase rūpīgi notīrīta, laiks ķerties pie tās atjaunošanas darbiem. Piemērotākā šim nolūkam būs Tikkurila ūdens bāzes terašu eļļa Valtti Plus Terassiöljy – tonēta ārdarbu eļļa, kas satur speciālus pigmentus un ir izturīga pret UV staru iedarbību. Tā aizsargā koksni no mitruma un netīrumiem, kā arī samazina koka virsmas plaisāšanu.

Pirms lietošanas un lietošanas laikā eļļa rūpīgi jāsamaisa. Ar otu vai sūkli uzklājiet eļļu vienā kārtā tā, lai tā vienmērīgi iesūktos koka virsmā koka šķiedras virzienā. Vienlaikus klājiet eļļu diviem vai trim dēļiem. Liekā eļļa jānoslauka pēc 10 minūtēm ar sausu lupatu. Otro kārtu uzklāj, tiklīdz virsma ir sausa – pēc dažām stundām. Katra eļļas kārta padara koka toni tumšāku. Eļļa pieejama brūnā, melnā un pelnu pelēkā tonī.

Izvēlies labākos instrumentus!
Kvalitatīvai terases apstrādei iesakām izmantot Anza darbarīkus. Vispirms ar otu apstrādājiet terases spraugas, pēc tam eļļojiet ar terašu aplikatoru. Darbu var paveikt arī tikai ar otu vai terašu aplikatoru, bet, izmantojot abus darbarīkus, rezultāts būs  labāks.

Otai Elite ir ļoti augsta krāsas uzņemšanas spēja, un tā nodrošina izcilu klājumu. Sintētiskie sari ir ļoti augstas kvalitātes, izstrādāti visām iekšdarbu un ārdarbu krāsām. Savukārt terašu aplikators ir īpaši izstrādāts koka terašu apstrādei. Platais aplikators noklāj divus dēļus vienlaikus, kas nozīmē, ka darbu var paveikt ātrāk nekā ar otu. Gan otai, gan terašu aplikatoram der rokturis pagarinātājs, kas ļaus paveikt darbu vēl vieglāk un ātrāk.

Materiāls publicēts žurnālā IEVAS DĀRZS Nr.6'2019 

Uzziniet vairāk par videi draudzīgie ūdens bāzes produktiem koka virsmām ārdarbos: www.bit.ly/udens_bazes_produkti_kokam
Sekojiet mums Facebook: www.facebook.com/TikkurilaLatvija
Ja jums ir jautājumi par krāsām un krāsošanu, zvaniet uz Krāsu līnijas tālr. 82888 

Ilze Zālīte @tikkurila_latvija
Tikkurila Latvija Mārketinga vadītāja
5 gadu 23 dienas portālā
Bija online 17 maijā 08:38
Meklētājs būvniecības nozarē