Bauskā par 131 043 eiro labiekārtota atpūtas vieta un skatu laukums pie Mēmeles Ziņas

Bauskā par 131 043 eiro labiekārtota atpūtas vieta un skatu laukums pie Mēmeles

Pirmdiena, 27 maijā, 2019

Bauskā, Dambja ielā, labiekārtota atpūtas vieta un skatu laukums Mēmeles krastā, un projekta kopējās izmaksas ir 131 043 eiro, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Teritorija Dambja ielā labiekārtota, nodrošinot vides pieejamību cilvēkiem ar īpašam vajadzībām atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Izbūvēta atpūtas vieta ar dažādu aktivitāšu iespējām iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, kā arī izveidota ērta un droša piekļūšana pie Mēmeles ar laipu uz laivu piestātni-pontonu. Projektā uzlabota atpūtas vietas funkcionalitāte, labiekārtotas esošās un izveidotas jaunas funkcionālās zonas, uzlabots skatu laukums virzienā uz Bauskas pili, bērnu rotaļu laukums. Gar skatu laukumu un rotaļu laukumu uzstādīts norobežojums, kas pēc arhitektes Sandras Smolijas ieceres būtu labs piedāvājums jaunlaulāto piekaramo atslēgu pieslēgšanas vietai.

Vasarā atpūtas laukums tiks papildināts ar gabiona elementiem - soliem un galdiem - ar metāla armatūras metinātām konstrukcijām, kas pildītas ar akmens šķembām.

Projekta "Publisko ūdeņu vides pieejamības nodrošināšana Bauskas pilsētā" mērķis ir esošās infrastruktūras atjaunošana un teritorijas labiekārtošana publisko ūdeņu vides pieejamības nodrošināšanai Dambja ielā, lai veicinātu nozīmīga dabas mantojuma saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību Bauskas novadā. Būvdarbus objektā veica SIA "UNI RL", bet būvuzraudzību nodrošināja SIA "BaltLine Globe".

Projekta kopējās izmaksas ir 131 043 eiro, no tām Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums 38 885 eiro, Bauskas novada pašvaldības līdzfinansējums 92 158 eiro.

Iedzīvotāji aicināti atpūtas laukumu lietot saudzīgi un atbildīgi.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē