Investējot 58 miljonus eiro, uzsāk jauna dzīvojamā kvartāla celtniecību Ziņas

Investējot 58 miljonus eiro, uzsāk jauna dzīvojamā kvartāla celtniecību

Piektdiena, 24 maijā, 2019

Būvuzņēmums «Merks» uzsācis jauna dzīvojamā kvartāla «Merks Viesturdāzs» celtniecību, informē uzņēmumā.

«Merks Viesturdāzs» ir jaunākais būvkompānijas «Merks» attīstītais dzīvojamais projekts, un tā ietvaros paredzēts uzcelt 3 ēkas ar kopumā vairāk nekā 350 dzīvokļiem. Pirmajā ēkā, kuras būvdarbi jau norit un kura atradīsies vistuvāk parkam, tiks uzbūvēti 96 dzīvokļi. Realizējot visas trīs projekta kārtas, uzņēmums plāno investēt aptuveni 58 miljonus eiro.

«Mēs redzam, ka šī īpašā, bet vēl nesakoptā Rīgas vieta starp Andrejostu un Kluso centru jau tuvākajā nākotnē kļūs dzīvīga, pievilcīga un komfortabla – gan kā mājvieta daudzām ģimenēm, gan kā vieta mazajam biznesam,» saka Oskars Ozoliņš, «Merks» valdes priekšsēdētājs.

«Šajā projektā būs pieejami gan studio tipa dzīvokļi, gan dažāda izmēra 2 un 3 istabu dzīvokļi, gan 4 istabu dzīvokļi. Kā arī divstāvu dzīvokļi ar skatu uz parku,» stāsta Dace Tumšā, «Merks» dzīvojamo projektu pārdošanas vadītāja.

Katram dzīvoklim paredzēts balkons vai terase, bet pagalmā taps apzaļumota atpūtas zona, bērnu spēļu laukums, velosipēdu novietne. Tāpat būs pieejamas pazemes autostāvvietas – tieši to būvniecības darbi šobrīd norit. Pagrabstāvā būs iespējams iegādāties arī personisko noliktavu mantu glabāšanai, bet ēkas pirmā stāva līmenī katrā kāpņu telpā būs izvietotas slēdzamas ratiņu un riteņu koplietošanas telpas. Dzīvokļi būs pieejami ar pilnu iekšējo apdari.

«Merks» projekts «Merks Viesturdārzs» ir plānots saskaņā ar A klases energoefektivitātes prasībām. Dzīvokļu rezervācija jau ir sākusies, un pirmo ēku plānots nodot ekspluatācijā pēc nepilna gada.

Būvkompānija «Merks» ir projekta attīstītājs, būvnieks, pārdevējs un arī garantijas nodrošinātājs vienā personā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē