8 Jautājumi ko uzdot sev, pirms izlemjat būvēt paši savu māju Aktuālie padomi

8 Jautājumi ko uzdot sev, pirms izlemjat būvēt paši savu māju

Ceturtdiena, 23 maijā, 2019

Vai mēs varam to atļauties?

Uz papīra mājas celtniecība, šķiet, ir ļoti pieņemama. Tomēr, lai gan skaitļi uz papīra var rādīt pievilcīgu cenu, jums jāņem vērā celtniecības izmaksas, kas nav plānotas. Piemēram, ja kokmateriāliem šodien ir  lēta cena, ja jūsu būvniecība ir aizkavējusies, šī ietvara izmaksas varētu pieaugt. Un, lai gan jūsu zeme var jau tagad šķist gatava apbūvei, jūs varbūt nemaz nezinat,ka tai vēl nepieciešami papildu apsekojumi. Pārliecinieties, vai varat atļauties papildus izdevums, lai viena kļūda pilnībā nepasliktinātu jūsu budžetu. Pierakstiet visas cenas un pierakstiet tikai to, ko jūs varat atļauties -saprotiet, ka marmora grīdas var būt jaukas, bet ne tad, kad jūsu budžets pieļauj tikai laminātu. Samaziniet budžetu par vismaz 10% no kopējām izmaksām, lai varētu paredzēt neparedzētus izdevumus.

Vai mums ir laiks un pacietība?

Būvējot māju, nevis tikai nopērkot jau gatavu māju māju, nepieciešams daudz ilgāks laiks. Tāpēc jums ir jābūt pārliecinātiem, ka jums ir laiks un pacietība, lai risinātu problēmas, kas saistītas ar mājas izveidi. Pat visvienkāršākajām mājām ir vajadzīgi trīs līdz seši mēneši, lai tās pabeigtu, savukārt pielāgotas mājas būvniecība var ilgt līdz pat 18 mēnešiem vai ilgāk, ja rodas problēmas.

Vai mūsu dzīvesveids ir stabils?

Mājas celtniecība nozīmē asiņu, sviedru un asaru liešanu vietā, kas, cerams, saglabāsies ilgu laiku. Emocionālā piesaiste jūsu mājām var saglabāties vēl ilgu laiku pēc ēkas būvniecības, tāpēc tas ir labākais variants ģimenēm, kas vēlas veidot paaudžu mājas. Ja ir iespēja, ka jūsu darbs vai izglītība var aizvest jūs no jūsu pašreizējās atrašanās vietas, mājas celtniecība varētu nozīmēt daudz darba, bet maz laika, lai izbaudītu sava darba augļus.

Kādas ir mūsu vajadzības un kādas – vēlmes?

Kādā brīdī apsēdieties un izveidojiet vēlmju un vajadzību sarakstu. Kategorijā “vajadzības” norādiet savas mājas obligātās funkcijas, piemēram, lielu bērnu rotaļu istabu vai plašu ēdiena gatavošanas virtuvi. Zem kategorijas “vēlas” uzskaitiet funkcijas, kas būtu jaukas, bet neveidos vai neizjauks jūsu mājas. Šādi rīkojoties, jūs varat budžetu attiecīgi pielāgot savām vajadzībām. Ja ir atlikusi nauda, ​​varat izvēlēties, kuru no jūsu vēlmēm jūs varat atļauties.

Vai mums ir atrašanās vieta?

Apmeklējiet savā teritorijā pārdošanā esošās zemes un redziet, ko jūs varat sagaidīt, lai samaksātu – cena par laukumu ievērojami atšķiras pēc atrašanās vietas. Turklāt, nosakiet, vai varat finansēt zemes iegādi. Jums arī vajadzēs apsvērt dažas izmaksas, piemēram, maksa par pilsētu atļaujām pievienojot elektroenerģijas un kanalizācijas izmaksas. Izpētiet zemi, kuru vēlaties iegādāties, lai identificētu iespējamās problēmas, pirms tās rodas: Cik tālu no jūsu zemes​​ir strāvas un kanalizācijas līnijas? Cik grūti būs izrakumi, lai jūs varētu izveidot pamatus? Šie ir visi jautājumi, kas jāņem vērā un jāpārbauda ar savu līgumslēdzēju.

Vai mums ir celtnieks?

Būvētāja izvēle var būt vissvarīgākais lēmums būvniecības procesā. Izvēloties celtnieku, meklējiet kādu, kurš ir profesionāls. Būvētājs, kas par “pils” celtniecību prasa mazāk nekā 20 000 eiro, sākumā var izklausīties lieliski, taču, iespējams, viņš maksimāli izmantos jūsu budžetu šajā procesā. Ja iespējams, dodieties uz konkrētā celtnieka kādu jau gatavo māju un izvēlieties celtnieku ar gaumi un filozofiju, kas ir līdzīga jūsējai. Galu galā, jūs pavadīsiet daudz laika kopā.

Vai mēs esam apsvēruši visus plusus un mīnusus?

Pārbaudiet dažas apdzīvotās vietas jūsu reģionā, kas atrodas jūsu cenu diapazonā, un atsveriet priekšrocības un trūkumus gatavas mājas iegādē. Kaut arī jūsu sapnis varētu būt veidot pielāgotu māju, var būt izdevīgāk iegādāties jau gatavu māju.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 1 diena portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē