Rīgas ūdens šonedēļ noslēgs ūdensvada izbūvi Jaunciema gatves posmā pie Langas upes Ziņas

Rīgas ūdens šonedēļ noslēgs ūdensvada izbūvi Jaunciema gatves posmā pie Langas upes

Ceturtdiena, 9 maijā, 2019

SIA "Rīgas ūdens" šonedēļ noslēgs aptuveni 200 metrus gara ūdensvada izbūvi Jaunciema gatvē pie tilta pār Langas upi, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Arturs Mucenieks.

Ūdensvada izbūve šajā posmā tika veikta ar atklātās tranšejas metodi, un satiksmes organizēšanai vienā joslā tika izmantoti luksofori. Vienlaikus ūdensvada izbūves darbi Jaunciema gatvē turpināsies arī nākamnedēļ, posmā aiz krustojuma uz Carnikavu, Jaunciema virzienā. Darbi notiks ar beztranšejas metodi, kas nozīmē, ka netiks radīti būtiski satiksmes ierobežojumi.

"Pašā krustojumā darbus plānots veikt vēlāk, kad iesāksies atvaļinājumu laiks un skolēnu brīvlaiks, lai mazinātu iespējamo apgrūtinājumu satiksmei," skaidro Mucenieks, norādot, ka projekta realizācijas gaitā tajā ieviestas korekcijas šķērsojumā pāri Langas upei. Proti, lai neapgrūtinātu upju transporta kustību, ūdensvads šķērsos upi vienā līmenī ar tiltu, nevis zem tā, kā tas sākotnēji bija iecerēts.

Ūdensvada izbūve Jaunciema gatvē ir apjomīgākais šāda veida projekts, kas tiek finansēts no "Rīgas ūdens" līdzekļiem. Plānots, ka projekta realizācija Jaunciema iedzīvotājiem garantēs drošāku un kvalitatīvāku ūdensapgādi.

Ūdensvads tiek izbūvēts posmā no Jaunciema gatves 326 līdz Jaunciema gatves un Gaileņu ielas krustojumam. Kopējais šī posma garums ir 5,4 kilometri un tā būvniecībā tiks ieguldīti aptuveni 2,6 miljoni eiro. Pašlaik izbūvēti jau 3,5 kilometri ūdensvada un visus darbus plānots pabeigt līdz septembrim.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē