Investējot 40 miljonus eiro, Tallinas ielā taps dzīvojamais kvartāls Ziņas

Investējot 40 miljonus eiro, Tallinas ielā taps dzīvojamais kvartāls

Piektdiena, 3 maijā, 2019

Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs Pro Kapital Grupp, ieguldot 40 miljonus eiro, Tallinas ielā 5/7 plāno attīstīt jaunu dzīvojamo kvartālu.

«Tallinas iela 5/7 ir ideāla vieta, lai radītu jaunu dzīvojamo kvartālu – tā ir pavisam tuvu centram, apkārtnē ir labs transporta tīkls un ir arī iespējas ierīkot zaļu vidi atpūtai,» stāsta Paolo Mikeloci (Paolo Michelozzi), AS Pro Kapital Grupp dibinātājs un vadītājs.

Jaunajā projektā tiek plānoti vairāk nekā 300 dzīvokļi ar kopējo platību vairāk nekā 21 000 kvadrātmetru. Dzīvokļu platības būs no 35 līdz pat 150 kvadrātmetriem. Cenas ietekmēs būvniecības izmaksas un apdares materiālu kvalitāte, kā arī būs atkarīgas no tā, kāds būs skats pa logu. «Mūsu ambīcija nav būvēt tikai jaunas ēkas, bet gan, savienojot pagātni ar nākotni, piešķirt kvartāliem jaunu dzīvi. Atbilstoši pircēju prasībām, dzīvokļi būs pieejami ar pilnu apdari,» komentē P. Mikeloci.

Būvdarbi sāksies šogad. Lai pilnībā īstenotu Tallinas ielas kvartāla projektu, būs nepieciešami aptuveni divarpus līdz trīs gadi. «Šie varētu šķist ļoti gari termiņi nekustamā īpašuma attīstībai, taču mūsu pieeja ir uzlabot kopējo infrastruktūru un vidi ilgtermiņā,» skaidro P. Mikeloci. Kopumā projektā plānots ieguldīt 40 miljonus eiro.

P. Mikeloci stāsta, ka pircēju viņš redz kā jaunu, urbānu ģimeni, kas vēlas dzīvot pilsētas centrā, bet apvienot to ar stilu, ērtībām, kā arī klusu, zaļu vidi. Paredzēts, ka Tallinas ielā būs pietiekami daudz stāvvietu visiem iedzīvotājiem, jo tās būs novietotas pazemē.

«Nekustamā īpašuma tirgus ir izteikti pakļauts cilvēku dabas psiholoģiskajiem aspektiem. Latvijas iedzīvotāji no varbūt pat pārmērīga optimisma viļņa, kas valdīja pirmskrīzes laikā, šobrīd atrodas ilgstošā pesimistiskā stāvoklī, pat par spīti ilgstoši stabiliem ekonomikas izaugsmes rādītājiem. Tomēr ir jāatceras kāda svarīga lieta – ja vēlies nopirkt īpašumu un arvien gaidīsi zemākās cenas punktu, vari to tā arī nekad nesagaidīt. Ja skatāmies uz nekustamā īpašuma cenām šobrīd, tad skaidrs, ka ir labs laiks pirkumam, ja vien vajadzība ir izsvērta un balstīta šodienas iespējās. Nav jābūt īpašam ekspertam, lai redzētu, ka būvniecības cenas ir augušas daudz straujāk par dzīvokļu pārdošanas cenām. Runas par krīzi ir pilnīgi nepamatotas – cenas ir zemas un darījumu skaits neliels. Tā, lūk, ir krīze, kurā esam šobrīd! Ja ir runa par kādām iespējamām burbuļa pazīmēm – tādu nav. Tirgus joprojām ir drīzāk stagnējošā stāvoklī un cenas pēc pēdējās krīzes ir augušas minimāli,» komentēja P. Mikeloci.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē