Deglava tilta atvēršanai nepieciešams kvalitatīvs tehniskās apsekošanas atzinums Ziņas

Deglava tilta atvēršanai nepieciešams kvalitatīvs tehniskās apsekošanas atzinums

Svētdiena, 28 aprīlī, 2019

Lai būtu iespējams atsākt satiksmes pārvada Augusta Deglava ielā, Rīgā, ekspluatāciju, Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) no Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) gaida sertificēta būvspeciālista sagatavotu tehniskās apsekošanas atzinumu (TAA), informē BVKB.

Tam, pēc biroja pārstāvju teiktā, ir jāsatur informācija par bojāto konstrukciju izpēti un uz aprēķiniem balstīti secinājumi par tilta ekspluatācijas pieļaujamību. TAA izstrādājams, ietverot konkrētas normatīvajos aktos minētās prasības.

Ņemot vērā RDSD publiski pausto neizpratni par atzinumā nepieciešamo informāciju, papildus tam BVKB tuvākajā laikā pašvaldību rakstveidā informēs par sagaidāmā atzinuma saturu.

Saņemot TAA, BVKB to nekavējoties izvērtēs un informēs Valsts policiju par tilta ekspluatācijas atsākšanas pieļaujamību.

«Mūsu visu kopīgajās interesēs ir iespējami ātrāk rast risinājumu tam, lai tilts atkal būtu droši izmantojams un to varētu atvērt satiksmei,» uzsver BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Deglava tilta būvniecības darbi tika apturēti pēc tam, kad BVKB būvinspektors, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja neparedzētus pārvada nesošo konstrukciju bojājumus. Tā kā bojājumu novēršanu pilnā apjomā izstrādātā būvprojekta risinājumi neparedzēja, BVKB pieņēma lēmumu apturēt būvdarbus un lūdza Rīgas pilsētas būvvaldi izvērtēt tilta turpmākās izmantošanas pieļaujamību. Operatīva rīcība no būvvaldes puses nesekoja, tāpēc Valsts policija 25. aprīļa rītā tiltu slēdza.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē