Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ekspertu secinātā par Deglava tilta Rīgā bīstamo stāvokli iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ( Ziņas

Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ekspertu secinātā par Deglava tilta Rīgā bīstamo stāvokli iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV")

Otrdiena, 23 aprīlī, 2019

Pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) ekspertu secinātā par Deglava tilta Rīgā bīstamo stāvokli iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV") liks Valsts policijai slēgt satiksmi Deglava tiltā, Latvijas Radio intervijā otrdienas rītā apliecināja pats ministrs. 

Vispirms - pulksten 9 - zem Deglava tilta Rīgas domes vadība, Satiksmes departamenta un Rīgas pilsētas būvvaldes speciālisti tiksies ar pārvada atbildīgajiem būvniekiem lietuviešu uzņēmumu AS "Kauno tiltai" un būvprojekta autoriem SIA "Inženierbūve", lai klātienē iepazītos ar tilta tehnisko stāvokli un principiem, kā tika izvērtēta pārvada drošība satiksmei.

Savukārt pulksten 10 autostāvvietā pie sporta stadiona "Daugava" notiks EM rīkots preses brīfings "sakarā ar izveidojušos situāciju attiecībā uz tiltu Augusta Deglava ielā".

Ziņots, ka BVKB ieskatā līdz brīdim, kamēr tiek gūts apstiprinājums par Deglava tilta konstrukciju drošumu, to ekspluatēt nevajadzētu.

BVKB būvinspektors, veicot būvdarbu kontroli, iepriekš konstatēja pārvada nesošo konstrukciju bojājumus. Bojājumu novēršana pilnā apjomā nav paredzēta izstrādātā būvprojekta risinājumos, tādēļ BVKB ir apturējis būvdarbus.

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē