Mežaparka jaunās estrādes būvdarbi apsteidz grafiku Ziņas

Mežaparka jaunās estrādes būvdarbi apsteidz grafiku

Pirmdiena, 15 aprīlī, 2019

Mežaparka jaunās estrādes būvdarbi apsteidz plānoto darbu grafiku par pusotru mēnesi, tā ceturtdien, 11.aprīlī, tika informētas amatpersonas un žurnālisti, kurus iepazīstināja ar objektu klātienē, vēsta Rīgas domes Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Gailīte.

‘’Pašlaik objektā turpinās dzelzsbetona monolītā karkasa un ārējo inženiertīklu izbūves darbi. Ik dienu objektā trīs maiņās strādā vidēji 115 darbinieku. Ir izbūvēts viss nulles cikls, un jau ir uzsākta otrā stāva konstrukciju izbūve. Šovasar ir plānots izveidot visas dzelzsbetona konstrukcijas. Līdz ziemai esam iecerējuši samontēt lielāko daļu metāla konstrukciju, ko pašlaik ražo Ungārijā,” informēja PS LNK, RERE projektu direktors Valdis Koks.

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs informēja: ‘’Mežaparka jaunās estrādes būvdarbi apsteidz plānoto darbu grafiku par aptuveni pusotru mēnesi, un kopumā ir izpildīti 27% no kopējā apjoma. Ja būvnieki turpinās apsteigt plānoto grafiku, tad būs jālemj par šogad piešķirtā budžeta grozījumiem. Tomēr priekšā ir sarežģītu konstrukciju montāža, tāpēc par to lemsim rudenī.”

‘’Klātienē pārliecinājāmies, ka Dziesmu svētku jaunās estrādes būvniecības darbi norit raiti un būvnieki ar lielu atbildības sajūtu attiecas pret estrādes pirmā posma īstenošanu noteiktajā termiņā, lai jau 2020.gada vasarā Mežaparka var notikt XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki,” apliecina kultūras ministre, Dziesmu svētku padomes priekšsēdētāja Dace Melbārde. ‘’Būvnieku sniegtā informācija par paveikto, kā arī estrādes pirmās aprises apliecina – sidraba birzs Dziesmu kalnā būs svētku dalībniekiem ērtāka, vieglāk pieejama un drošāka, savukārt akustisko risinājumu ziņā tā būs viena no vismodernākajām brīvdabas estrādēm Eiropā.”

Mežaparkā topošo estrādi apmeklēja arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Ungārijas vēstniecības Latvijā ekonomikas atašejs Tamas Varga (Tamás Varga), SIA Rīgas meži valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš, Valsts izglītības satura centra Neformālās izglītības departamenta vadītāja Agra Bērziņa, Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte, diriģenti Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis, Rīgas domes deputāti, projektā iesaistīto institūciju un mediju pārstāvji.

Šogad 16.janvārī Mežaparkā jaunās estrādes pamatos tika iebetonēta kapsula ar vēstījumiem nākamajām paaudzēm. Mežaparka Lielās estrādes jaunās skatuves būvdarbi tiek organizēti divās daļās. Pirmo daļu ir plānots pabeigt līdz 2020.gada 18.jūnijam pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Otro daļu turpinās īstenot pēc svētkiem līdz 2023.gadam, kad svinēs Dziesmu svētku 150.gadadienu.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana sākās 2016.gada 11.martā, Rīgas domei un Latvijas Nacionālajam kultūras centram parakstot līgumu par būvprojekta izstrādi ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem. Pirmais atjaunošanas posms – pārbūvētais skatītāju laukums – ekspluatācijā nodots pagājušā gada 7.jūnijā.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 7 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē