Seminārā skaidros, kā saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai vai atjaunošanai 2017. gadā Ziņas
Foto: riga.lv

Seminārā skaidros, kā saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai vai atjaunošanai 2017. gadā

Piektdiena, 23 decembrī, 2016

Pirmdien, 9. janvārī, plkst.13 Rīgas domes sēžu zālē notiks seminārs, kurā visi interesenti ir aicināti noskaidrot aktuālos jautājumus un informāciju par iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai vai  atjaunošanai 2017.gadā.


Aicinām visus interesentus pieteikt dalību seminārā līdz ceturtdienai, 5.janvārim, plkst.16, uzrakstot e - pastu: dibs@riga.lv vai zvanot uz tālruņiem 67012061, 67012433.  Pieteikumā lūdzam norādīt savu vārdu, uzvārdu, kontakttālruni, kā arī īpašuma adresi, kuru vēlaties pieteikt konkursam un savu aktuālo jautājumu.

Šogad 1.decembrī Rīgas pašvaldība izsludināja pieteikšanos līdzfinansējuma saņemšanai kultūras pieminekļu restaurācijai vai atjaunošanai. Pieteikumus līdzfinansējuma saņemšanai jāiesniedz Rīgas domes Īpašuma departamentā, Riharda Vāgnera ielā 5, vai pa pastu, līdz 2017.gada 3.martam.

Konkursā varēs saņemt pašvaldības līdzfinansējumu objekta atjaunošanas darbiem 50% apmērā, bet ne vairāk kā 14 000 eiro kultūras pieminekļa saglabāšanai, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro detaļu vai izstrādājumu restaurācijai.

Konkursa pieteikumus izvērtēs Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija, pieņemot lēmumu par finansējuma piešķiršanu, taču tas īpašniekam tiks piešķirts tikai pēc būvdarbu pabeigšanas un to pieņemšanas. Līdzfinansējuma piešķiršanu administrēs Rīgas domes Īpašuma departaments. 2017.gadā pašvaldība šim mērķim ir paredzējusi 600 000 eiro lielu finansējumu.

Šogad pirmo reizi Rīgas pašvaldība rīkoja līdzfinansējuma konkursu, kurā bija iespēja saņemt līdzfinansējumu kultūras pieminekļu restaurācijai vai atjaunošanai. Konkursam kopumā pieteicās 55 pretendenti, no kuriem 47 projektus komisija atzina par atbilstošiem konkursa kritērijiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē