VIDEO: Kā izveidot kvalitatīvu hidroizolāciju ar flīžu pārklājumu uz balkona vai terases Aktuālie padomi

VIDEO: Kā izveidot kvalitatīvu hidroizolāciju ar flīžu pārklājumu uz balkona vai terases

Pirmdiena, 1 aprīlī, 2019

Terase vai balkons ar flīžu pārklājumu visos laikos ir estētisks un viegli kopjams dizaina risinājums.

Mainīgs un mitrs Latvijas klimats uzliek paaugstinātas prasības hidroizolācijai un flīžu ieklāšanas materiāliem uz balkoniem un terasēm. Panākumu atslēga šajā atbildīgā pasākumā ir īpaši elastīgu materiālu pielietošana, tehnoloģijas un ražotāja rekomendāciju ievērošana.


Pirmais, ar ko sākas balkona vai terases pārklājuma ierīkošana, ir virsmas sagatavošana un izlīdzinošās kārtas izveidošana, kā arī noteku un deformāciju šuvju izvietojums. Liela nozīme ir pareiziem slīpumiem — tiem ir jābūt ar kritumu no sienām. Lai turpmāk izvairītos no problēmām ar salaidumiem pie drenāžas kanāliem, mēs rekomendējam tos izveidot izlīdzinošajā kārtā bez gatavām ieliekamajām detaļām – renēm, vēlāk vienkārši uzliekot virsū restes. Iepriekš laicīgi izplānojiet flīžu izklājumu, izvēlieties deformācijas šuvju izvietojumu flīžu pārklājumā, ideālā gadījumā tiem ir jābūt ik pēc 4х4 m platības, un iegrieziet tās izlīdzinošajā kārtā.

Kad izlīdzinošā kārta ir gatava, var sākt hidroizolācijas ierīkošanu. Visatbildīgākās vietas, kur pirmkārt var rasties ūdens sūces nekvalitatīvi izpildītu darbu rezultātā, ir stūra šuves un savienojumi. Tāpēc rūpīgi notīriet šuvju zonu, pēc nepieciešamības izlīdziniet to, un kārtīgi pielīmējiet šuvju hidroizolācijas lenti ASO-Dichtband-2000.

Pēc tam, kad visas iekšējās stūra un savienojumu šuves ir izolētas, tajā skaitā drenāzas kanāli un trapi,  ar otu vai špakteli divās kārtās uzklājiet elastīgu hidroizolāciju AQUAFIN-2K/M-PLUS vai  AQUAFIN-RS300. Ir ieteicams pārbaudīt balkonu vai terasi uz hermētiskumu, piepildot to ar ūdeni.

Tieši uz hidroizolācijas pielīmējiet flīzes ar elastīgu līmi AK7P, MONOFLEX vai UNIFIX-S3Uzlieciet līmi gan uz flīzēm, gan uz pamatnes, bez tukšumiem. Hidroizolācija un līme darbojas stiepē uz spiedē kā vienota sistēma, pateicoties tam tiek slāpētas flīžu pārklājuma temperatūras deformācijas.


Atcerieties, ka jo lielāki ir flīžu izmēri un jo tumšāks ir flīžu tonis, jo elastīgākai ir jābūt līmei. Nepieciešamības gadījumā izmantojiet plastifikatoru UNIFLEX-FArī ir svarīgi ievērot pietiekamu flīžu šuvju platumu: mēs rekomendējam vismaz 5-7 mm platumu parastām šuvēm un 10 mm deformācijas šuvēm. Nesamaziniet šuvju platumu kā iekštelpās, un tad šuvju aizpildītājs nostāvēs ilgi.

 


Aizpildiet šuves ar speciālo šuvju aizpildītāju ASO-Flexfuge, bet deformācijas un savienojumu šuves - ar silikona hermētiķi ESCOSIL-2000 vai ESCOSIL-2000-STDeformācijas šuvēm var izmantot arī poliuretāna hermētiķi INDUFLEX-PU. Pielietojiet hermētiķus ar praimeriem, saskaņā ar norādēm.

Izveidotais pēc SCHOMBURG  sistēmas terašu un balkonu flīžu pārklājums ilgi kalpos arī mūsu sarežģītajos laika apstākļos.

Vērsieties pēc konsultācijas!

Aleksejs Rivlins @user_751121
SCHOMBURG reģionālais pārstāvis Latvijā
5 gadu 1 mēnesis 11 dienu portālā
Bija online 15 jūlijā 09:27
Meklētājs būvniecības nozarē