Rīgā atvērts K Senukai Procenter būvniecības preču veikals profesionāļiem Ziņas

Rīgā atvērts K Senukai Procenter būvniecības preču veikals profesionāļiem

Otrdiena, 2 aprīlī, 2019

Atvērts būvniecības preču veikals "K Senukai Procenter" Rīgā, Maskavas ielā 418a, kas ir pirmais profesionālais lielapjoma veikals celtniekiem, aģentūru LETA informēja būvmateriālu tirgotāja "K Senkuai Latvia" pārstāvji.

Uzņēmuma pārstāvji informēja, ka "K Senukai Procenter" lielveikalā būs pieejams vairāk nekā 30 000 vienību plašs sortiments, tostarp būvmateriāli, celtniecības preces, santehnika, apdares materiāli, instrumenti un citas preces lielos apjomos.

Pēc uzņēmuma pārstāvju sacītā, šis ir pirmais veikals "K Senukai" tīklā, kas specializēsies tikai uz celtniecības precēm profesionāļiem un ir veidots, balstoties uz jaunu konceptu "No pamatiem līdz atslēgai".

LETA jau ziņoja, ka, investējot aptuveni 1,5 miljonus eiro, būvmateriālu tirgotājs "Kesko Senukai Latvia" rekonstruēja veikalu Maskavas ielā 418a.

"Procenter" kopējā platība sasniedz 12 000 kvadrātmetrus, no kuriem 5600 kvadrātmetri ir iekšējā zona.

Tāpat vēstīts, ka Lietuvā reģistrētais uzņēmums "Kesko Senukai" no Skandināvijas akcionāra "Kesko Group" 2016.gadā nopirka astoņus "K-rauta" veikalus Latvijā un tikpat Igaunijā. Pēc šī darījuma Latvijā norisinājās šo veikalu ēku rekonstrukcija un telpu labiekārtošana, pārveidojot tos par moderniem veikaliem ģimenēm un būvmateriālu, mājsaimniecības preču, dārza piederumu darbarīku un iekārtu tirdzniecības centriem.

"K Senukai" zīmola īpašnieces "Kesko Senukai Latvia" apgrozījums 2017.gadā bija 55,158 miljoni eiro, kas ir par 13,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 29,7% - līdz 4,61 miljonam eiro.

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas vairākās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

"Kesko Senukai Latvia" iekļauts "Kesko" grupā, kas Baltijas jūras reģionā aptver vairāk nekā 2000 vienota tīkla veikalu. "Kesko" koncernā ietilpst tādi uzņēmumi kā "Senuku prekybos centras", SIA "Konekesko Latvija", SIA "Daugavkrasts M", SIA "Kesko Real Estate Latvia", SIA "K Prof", SIA "K-rauta", SIA "Mežciems Real Estates", SIA "Polo LS", SIA "TP Real Estate", "Konekesko Oy", "VV-Auto Group Oy", "Konkekesko Lietuva UAB", "Konekesko Eesti AS", SIA "Baltic RED", UAB "Mokilizingas".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē