Sigulda: No 1.janvāra stājas spēkā samazināts siltumenerģijas tarifs centralizētajai siltumapgādei Ziņas

Sigulda: No 1.janvāra stājas spēkā samazināts siltumenerģijas tarifs centralizētajai siltumapgādei

Trešdiena, 21 decembrī, 2016

No 1.janvāra Siguldas iedzīvotājiem par siltumu būs jāmaksā par 7,9% mazāk – maksa par apkuri siguldiešiem samazināta pēc tam, kad Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome novembra beigās pēc aktīvas pašvaldības iesaistīšanās apstiprināja jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus SIA „Wesemann-Sigulda”.

Jaunais gala tarifs pie novembrī aktuālās dabasgāzes tirdzniecības cenas 156,52 eiro/tūkst.nm3 ir aprēķināts 60,69 eiro/MWh apmērā, kas, salīdzinot ar līdzšinējo tarifu, ir par 5,23 eiro/MWh jeb par 7,9% zemāks. Siltumenerģijas gala tarifs ir apstiprināts tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām, tādēļ Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome norāda, ka, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, mainīsies arī siltumenerģijas tarifs. 

SIA „Wesemann-Sigulda” par kurināmo izmanto šķeldu un dabasgāzi. Apstiprinātā tarifa kopējo izmaksu lielāko īpatsvaru veido izmaksas par kurināmo (26,1%), darba samaksa ar sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (20,8%), pamatlīdzekļu nolietojums (15,0%) un iepirktās siltumenerģijas izmaksas (8,9%). 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē