Binders līdzīpašnieki Juglā iecerējuši būvēt divas jaunas dzīvojamās mājas Ziņas

Binders līdzīpašnieki Juglā iecerējuši būvēt divas jaunas dzīvojamās mājas

Otrdiena, 19 martā, 2019

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja ir atbalstījusi lokālplānojumu teritorijai Juglas ielā 11, kas atļauj tajā nākotnē būvēt divas daudzstāvu dzīvojamās mājas, aģentūra LETA noskaidroja domē.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis bija radīt priekšnoteikumus teritorijas ilgtspējīgai attīstībai un nodrošināt pilnvērtīgas īpašuma izmantošanas iespējas, "vienlaikus attīstot zemesgabalā daudzveidīgus, mūsdienu standartiem atbilstošus mājokļus". Plānojuma pasūtītājs ir SIA "Nule 6".

"Nule 6" pēdējos gados strādājusi bez apgrozījuma, bet tās zaudējumi 2017.gadā sasnieguši nepilnus 44 000 eiro. 90% no uzņēmuma pieder AS "UGN", kam akcionāri nav jānorāda, bet kurai kā patiesā labuma guvējs uzrādīts miljonārs, būvkompānijas "Arčers" un ceļu būves kompānijas "Binders" līdzīpašnieks Armands Garkāns, bet 10% - citam "Binders" līdzīpašniekam Alvim Tanbergam.

Kā informēja Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Zinta Miķelsone, plānojuma izstrādes gaitā veikta biotopu izpēte un esošo koku dendroloģiskā izpēte. Biotopu izpētes laikā nav konstatēts, ka teritorijā būtu īpaši aizsargājamās augu sugas vai biotopi. Savukārt dendroloģiskās izpētes rezultātā tika konstatēti vietējas nozīmes dižkoki un dendroloģisks retums - baltā robīnija. Vienlaikus lokālplānojumā precizēta Strazdupītes aizsargjosla un izstrādāts priekšlikums publiski pieejamas krastmalas labiekārtojumam.

Lokālplānojuma teritorijā noteikts daudzstāvu dzīvojamās apbūves un dabas un apstādījumu funkcionālais zonējums. Kā galvenais izmantošanas veids teritorijā noteikta rindu māju un daudzdzīvokļu māju apbūve ar maksimālo apbūves intensitāti 140% un minimālo brīvo teritoriju no 30% līdz 40%.

Pēc Miķelsones teiktā, teritorijā paredzēts būvēt deviņus un četrus stāvus augstus dzīvojamos namus.

Teritorijā plānots izveidot arī 140 auto stāvvietas, kuras lielākoties tiks izvietotas pazemē.

Komiteja šodien atbalstīja lokālplānojumu arī teritorijai Čiekurkalna 4.šķērslīnijā 4. Lokālplānojuma izstrādes mērķis bija radīt priekšnoteikumus uzņēmējdarbības nodrošināšanai, kas paredz publiska un komerciāla rakstura apbūvi.

Lokālplānojuma risinājumi paredz mainīt šobrīd noteikto dzīvojamās apbūves teritorijas atļauto izmantošanu uz jauktas centra apbūves teritorijas funkcionālo zonējumu, kurā ir atļauta biroju ēku, tirdzniecības un/vai pakalpojumu objektu apbūve, kā arī vieglās rūpniecības uzņēmumu apbūve. Maksimālais apbūves augstums ir 8,5 metri.

Teritorijā tiks izveidota arī virszemes autostāvvieta un piekļūšana tai paredzēta no Čiekurkalna 4.līnijas.

Apbūves platība ir 800 kvadrātmetri.

Pēc Miķelsones teiktā, abu lokālplānojumu sabiedriskās apspriedes laikā netika saņemts neviens iedzīvotāju priekšlikums vai iebildums.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē