Gudrā māja - 3 galvenās priekšrocības Aktuālie padomi

Gudrā māja - 3 galvenās priekšrocības

Otrdiena, 18 jūnijā, 2019

Sistēma “Gudrā māja” tās ieviešanas sākumā bija pieejama tikai cilvēkiem ar ienākumiem virs vidējā līmeņa. Šobrīd jebkurš dzīvoklis vai ārpilsētas dzīvojamā māja var būt viegli automatizēta un aprīkota ar dažādām “gudrām” ierīcēm, kas ikdienā nodrošina komfortu, mājīgumu un drošību.

Tiek uzskatīts, ka lielākā daļa cilvēku, neatkarīgi no vecuma, dzīvesvietas un materiālās labklājības, cenšas padarīt savu privātmāju, dzīvokli vai biroju ērtu, mājīgu un drošu. Tehnoloģiskais progress ir mainījis standartus, un šobrīd “Gudrā māja” ir jauns solis uz priekšu mājokļu attīstībā.
Pastāv trīs galvenās priekšrocības “Gudrā māja” sistēmas uzstādīšanai priekšrocības: drošība, enerģijas taupīšana un komforts. Zemāk mēs sīkāk aplūkosim katru no šīm priekšrocībām.

 

1. DROŠĪBA

Balstoties uz statistikas datiem lielākais zādzību skaits notiek īpašnieku prombūtnes laikā. Pieredzējuši noziedznieki var ātri noteikt, vai kāds ir mājās, un var izmantot izdevību iekļūt mājoklī īpašnieku īsas vai ilgstošas prombūtnes laikā. Tādēļ mūsdienīgas “Gudrās mājas’ drošības sistēmas piedāvā tā saukto “klātbūtnes efektu”, ko var ieprogrammēt pirms ilgstošas īpašnieku prombūtnes. Mājās atvērsies un aizvērsies aizkari, pacelsies un nolaidīsies žalūzijas, ieslēgsies un izslēgsies gaisma, skanēs mūzika, un tajā brīdī, kad kāds zvanīs pie durvīm, Jūs saņemsiet paziņojumu un ar 2 klikšķiem varēsiet redzēt savus gaidītos vai nelūgtos viesus. Ja viesis ir uzaicināts, Jūs varēsiet arī ielaist viņu savā mājoklī.

 

2. TAUPĪŠANA

Ņemot vērā pieaugošās elektroenerģijas cenas, visi elektroenerģijas taupīšanas veidi kļūst īpaši aktuāli! Mājokļa aprīkošana ar gudrām ierīcēm viennozīmīgi ir solis pareizajā virzienā, jo ar gudro ierīču palīdzību ikmēneša elektroenerģijas ietaupījums var sastādīt no 15 līdz 20%. Piemēram, ja telpa ilgu laiku ir tukša, sistēma pārslēdz temperatūras regulatoru uz zemāko temperatūru. Arī vasaras laikā saules sensori ļauj pasargāt mājokli no pārkaršanas, aizvērot/atvērot žalūzijas, tādējādi samazinot gaisa kondicionēšanu.

 

3. KOMFORTS

Vēl viena neapstrīdama Gudrās mājas priekšrocība ir komforts un laika taupīšana. Ir nepieciešams vienreiz iestatīt scenāriju konkrētai darbībai un ļaut mājai darboties autonomi. Tas ir patiešām ērti! Piemēram, scenārijs “Atgriežos mājās” ļaus Jums nokļūt mājās kompleksa vai privātmājas teritorijā bez tiešas iziešanas no automašīnas, kas papildus komfortam veicina Jūsu ģimenes drošību. Atveriet durvis, un Jūsu māja satiks Jūs ar klusinātu apgaismojumu no koridora līdz virtuvei un ar Jūsu iecienītāko no dzīvojamās istabas skanošo radio staciju. Kad ieradīsies viesi, aktivizējiet scenāriju “Ballīte”, un telpa būs piepildīta ar gaismu un mūziku, un ventilācijas sistēma nodrošinās viesu komfortablu uzturēšanos.



Ja Jūs dodaties atvaļinājumā vai komandējumā, vai vienkārši atstājat māju, ieslēdziet scenāriju „Dodos projām”, un Gudrā māja izslēgs gaismu, aizvērs aizkarus, izslēgs kontaktligzdas, samazinās gaisa kondicionēšanas un ventilācijas patēriņu. Neilgi pirms ierašanās mājās vienkārši aktivizējiet scenāriju “Drīz bušu” no Jūsu telefona vai planšetdatora – Gudrā māja nodrošinās Jums komfortablu temperatūru, izvēdinās telpas, uzsildīs grīdu un pat sagatavos pirti!

Visbeidzot, vēlamies atzīmēt, ka izmaksas, kuras Jūs ieguldat Gudras mājas aprīkošanai ar uzviju atmaksāsies ar komfortu, mājīgumu un drošību, ietaupot Jūsu laiku un naudu ilgtermiņā.
 
Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet mūsu Somfy mājas lapu un Facebook (zemāk esošās saites).
https://www.somfy.lv
https://www.facebook.com/SomfyBaltics

Customer Support @customer_support
https://www.buvbaze.lv/customer_support/
6 gadu 6 mēnešu 29 dienu portālā
Bija online 17 oktobrī 12:26
Meklētājs būvniecības nozarē