Siguldas ūdenstorņi gaida investorus Ziņas

Siguldas ūdenstorņi gaida investorus

Otrdiena, 5 martā, 2019

Siguldas pilsētā esošie ūdenstorņi jau ilgstoši netiek izmantoti un tos iespējams pielāgot citām funkcijām. Viens ūdenstornis atrodas Saules ielā 6, otrs – Gulbju ielā 8, Siguldā un abi meklē potenciālos investorus.

Līdz šim biznesa idejas par iespējamo ūdenstorņu attīstību nav realizējušās, jo nepieciešamās investīcijas bijušas pārāk lielas. Kā pastāsta PA «Siguldas Attīstības aģentūra» direktore Laura Skrodele, tad iepriekšējiem investoriem bija plāns par viesnīcu ķēdes izveidi, kas atrastos Gaujas Nacionālajā parkā. Šīs idejas autors bija kāds latvietis, kurš meklēja investorus un apsvēra iespēju piesaistīt arī finansējuma fondus.

«Ideja bija laba, bet bija nepieciešams ļoti liels kapitāls, lai ideju attīstītu. Ar finansējuma piesaisti viņam neveicās noteiktajā termiņā kā bijām vienojušies. Projekts bija balstīts uz diezgan lielu maksātspējīgo tirgu un tajā tirgū ir jāspēj iekļūt. Šobrīd Saules ielas ūdenstornim ir atradies nopietns pretendents. Tas ir plānots kā aktīvās atpūtas kāpšanas tornis. Šobrīd tornim ir veikts novērtējums un tālāk tiks veiktas darbības, lai šo torni pašvaldības uzņēmums SIA «Saltavots» varētu iznomāt šim uzņēmumam,» komentē L.Skrodele.

Kopš 2016. gada abiem ūdenstorņiem bijis tikai viens nopietns interesents. Kā norāda L.Skrodele, tad Siguldas torņu pievilcību un perspektīvu sekmē atrašanās vieta - Gaujas senleja ar skaistu ainavu.

Kā norāda pašvaldība, tad Saules ielas ūdenstornis ir labā tehniskā stāvoklī, taču tam nepieciešams demontēt tā augšējo, nevajadzīgo daļu, lai to varētu pilnvērtīgāk izmantot. «Ja kāds vēlas kaut ko iekšpusē ierīkot, tad jāizgriež ārā nevajadzīgās ūdens caurules, jāizstrādā projekts un torņa augšā ir iespējams izveidot skatu torni vai platformu. Šī brīža investori saredz šī skatu torņa izmantošanu kā vissezonas aktivitāti. Siguldā mēs lielā mērā attīstām ziemas piedāvājumu, piemēram, ziemā viņi to saredz kā ledus kāpšanas torni,» komentē L.Skrodele. Ūdenstornim Gulbju ielā līdz šim neviens interesents vēl nav pieteicies.

Pašvaldības ieskatā - ja kāds šādos torņos gatavs investēt, tad nomas maksai jābūt minimālai.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē