Atvērs projektu pieteikumus pašvaldības līdzfinansējumam kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai Ziņas

Atvērs projektu pieteikumus pašvaldības līdzfinansējumam kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai

Piektdiena, 1 martā, 2019

Piektdien, 1.martā, plkst.10.00 RD Īpašuma departamenta telpās (R.Vāgnera ielā 5, 219.kabinetā) notiks Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas sēde. Divi no svarīgākajiem dienaskārtības jautājumiem - Marijas ielas 6 ēkas atjaunošanas ieceres un projektu pieteikumu atvēršana pašvaldības līdzfinansējumam kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai.    

Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija konkursā iesniegto darbus izvērtēs jau ceturto gadu pēc kārtas. Ja 2016.gadā namu īpašnieki ar pašvaldības līdzfinansējumu atjaunoja 20 ēkas, bet astoņi īpašnieki restaurēja kādu no ēkas detaļām, tad pagājušajā gadā ar pašvaldības līdzfinansējumu tika atjaunotas 79 kultūrvēsturiskā būvmantojuma ēkas. Šogad pašvaldība apstiprinātajiem projektiem budžetā ir rezervējusi 1,2 miljonus lielu līdzfinansējumu. Rīgas pilsētas pašvaldības atklātajā konkursā “Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2019. gadā” projektu pieteikumus varēja iesniegt līdz 1.martam plkst.9.00. 

Marijas ielas 6 ēka ir vietējās arhitektūras piemineklis ar valsts aizsardzības Nr.7851. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Dzīvojamai ēkai ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve un tās īpašniekiem ir piemērota paaugstinātā nekustamā īpašuma likme. Vienlaikus īpašniekiem vairakkārt ir uzdots veikt nepieciešamos ēkas konservācijas darbus un saglabāt visas vēsturiski nozīmīgās ēkas detaļas. Pagājušā gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu, ar kuru uzdeva īpašniekiem izstrādāt un saskaņot Rīgas pilsētas Būvvaldē ēkas atjaunošanas būvprojektu.

AICINĀM MEDIJU PĀRSTĀVJUS PIEDALĪTIES SANĀKSMĒ!

 

Papildu informācija: 

Baiba Gailīte, Rīgas domes Īpašuma departamenta Komunikācijas nodaļas vadītāja, tālr. 67037357, mob.tālr.26555927, e-pasts: baiba.gailite@riga.lv

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 10 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē