Loga mezglu nozīme mūsdienu konstrukcijās Aktuālie padomi

Loga mezglu nozīme mūsdienu konstrukcijās

Pirmdiena, 25 februārī, 2019

Cik daudz saskaramies ar to, ka logi nekalpo, veidojas problēmas un defekti, kas ietekmē tā lietotāju?

Logi, ir konstrukcijas vissvājākais posms, tādēļ uzmanība tam ir jāpievērš pastiprināti un jānodrošina augsta darba iestrādes kultūra. Jautāsiet ar ko - droši ieskaties www.logulentas.lv

Atceries, ka labam logam svarīgs ir ne tikai Uw rādītājs, bet lielākā daļa atbildības ir arī jāuzņemas atbilstošai tā montāžai, kas palīdz veidot mazākus siltumenerģijas zudumus visai ēkai. Realitātē pat līdz 80% par siltuma bilansē esošo atbilstību atbild tieši loga montāža.

❗️ Kāds būs gala rezultāts reālā ekspluotācijas laikā? Šāds....


... vai šāds - laba montāža un pārdomāta gaisa apmaiņa telpās?

    
Tādēļ arī logiem veic aprēķinus un jaunajos projektos pat ir jānosaka montāžas vietas un izoterma līknes rādījumi, lai neveidotos dažādi defekti, kas reultātā ietekmēs patērētāju un tā veselību. Turklāt arī montētājam tas sniedz pariezas vadlīnijas jeb labu darba uzdevumu priekšnosacījumu, lai darbs tiktu izdarīts atbilstoši prasībām.
Sertificēta sistēma un zināšanas to visu spēj nodrošināt


    Kāds teiks: "ziniet, labāk nemaz nevar izdarīt, jo mums objektā ir nestabilas virsmas", vai "un kāpēc vispār to vajag, agrāk to nedarījām un viss bija ok...". Tad ziniet, mūsdienu efektīvas būvniecības laikmetā, tas ir primāri nepieciešams, ko nosaka arī LBN002-15 un šādas atrunas nav šķērslis, lai neizveidotu tiešām hermētisku un drošu loga konstrukciju pieslēgumu. 
Jūs drīkstiet pieprasīt labu izpildījumu un turklāt, tas ir obligāts mūsdienu sabiedrības labklājības veicināšanā. 
Nestabila virsma, bet tomēr augstākā beigu saķere un ideāls blīvums mezglā


Viss ir svarīgs gan labas montāžas komponentes kā ProClima logu lentas, gan arī loga novietojums, tā noēnojums, jāņem vērā tāpat vēja slodzes pēc atrašanās vietas un loga sistēma vai pats materiāls (profils, furnitūra, tā vieds un tehniskie parametri). 

Pareizs izpildījums siltinātai fasādei ar kokšķiedru + palodžu lenta - papildus drošība!

 

Pirms izvēlaties - prātīgi būtu izvērtēt montažas materiālu ražotājus pamatīgāk!? 

Uzziniet vai tam ir reālā laika testi, kādi ir pieejami starptautiski atzinumi, apstiprināta materiālu ietekme uz veselību, sertifikāti un garantijas. Nevajadzētu akli paļauties uz tirgū plaši izmantoto ražotāju piedāvājuma, jo to izmanto "kaimiņš" - tas var būt tikai cenas mārketings. Iespējams Jums interesē, kas daudz vairāk, jo tas tieši ietekmē Jūsu dzives kvalitāti. Piemēram, bieži montāžās tiek izmantoti papildus palīgrīki (gruntis), kas ietekmē Jūs un pašu montētāju veselību, kas var izraisīt arī vēzi. 

 


Papildus uzziniet cik daudz defektu ar šiem materiāliem jau ir citos objektos un tikai tad to pieprasiet savam loga ražotājam vai montētājam! Noskaidro vai tas tiešām patērētājam sniedz labāko tā labklājībai un veselībai - meklējiet līdz atrodat īsto!

Sociāli atbildīgs uzņēmums rūpējas un domā kā labāk visiem un visos līmeņos un tieši šāda pievienotā vērtība ir prasītās naudas vērta un arī veido patieso ieguvumu un nodrošina veiktspējas augstāko līmeni. Šādi tehnoloģiski attīstīti veiktspējas materiāli ar mazākajām emisijām, jeb A+ produkti, kas ir veselībai nekaitīgi, respektē visus saskaitāmos logu montāžas jautājumos.
 
Tāds ražotājs kā ProClima nodrošina augstāko prasību izpildi pat izaicinoši sarežģītos objektos. Patiecoties unikālam SOLID bāzes līmes sastāvam (mitrumvadoša un droša pat mitrā laikā, kuru turklāt var uzreiz apmest), tā nav lētu ūdensbāzes lentu līdzīgs materiāls. Tas nav pielīdzināms kādam tirgus analogam, kur lenta netur pati savu svaru, vai mitruma ietekmē atlīp vaļā veidojot konvekcijas riskus, tā ļoti ietekmējot pārējās konstrukcijas, kas diemžēl bieži notiek jau tad, kad konstrukcija ir pabeigta un defektu nav iespējams piefiksēt pirms, tas nodara kaitējumu veselībai. 


ProClima sistēma izaicinošām virsmām, pārbaudīts un perrfekts risinājums:

Augstākā beigu saķere un pielietojums

 

   Jautāsiet, ko tas Jums sniedz- atbilde pavisam vienkārša - garantijas, drošību un veiktspēju ilgtermiņā. Jā, augstākā beigu saķere pat uz nestabilām virsmām hermetizācijas jautājumos ir vissvarīgākā. Arī pareizas tvaika difūzijas un to pretestības parametri ir īpaši nozīmīgi loga mezglos, jo nosaka kā konstrukcija atvbrīvosies no liekā mitruma, drošā un maksimāli īsākā laikā. Tieši tā arī ir sistēmas priekšrocība un drošība patērētājam, +labi izdarīts motāžas darbs! Sistēma, ko atdzīst visā pasaulē un apstiprina daudzas nozares instances testi un sertifikāti.

 

Tādēļ daudzi vadošie logu ražotāji un būvnieki Latvijā izvēlas ProClima logu lentas un citus risinājumus hermetizācijas un konstrukcijas drošības jautājumos. Zinošam ProClima darbiniekiem patiesi ir svarīgs tas, ko galā saņem patērētājs, un ko tas viņam sniegs vai palīdzēs nodrošināt un galvenais kā, tas kalpos ilgtermiņā!

• Izvēlies savu uzticamo logu ražotāju un kvalificēto montāžas speciālistu "Latvijas Logu un Durvju ražotāja asociācija"  www.lldra.lv un meklē likuma info un uzstādītās prasības Latvijas būvnormatīvā LBN 002-15 "Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika"
Seko mums arī Facebook lapā ProClima Latvia un www.logulentas.lv
Artiva Sia @artiva_proclima
Ventilācijas un norobežojošo konstrukciju hermetizācija
5 gadu 4 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 20 janvārī 14:48
Meklētājs būvniecības nozarē