Jūrmalas pašvaldība apstiprina 2017.gada budžetu; visi Jūrmalas pensionāri saņems pabalstu veselības aprūpei Ziņas

Jūrmalas pašvaldība apstiprina 2017.gada budžetu; visi Jūrmalas pensionāri saņems pabalstu veselības aprūpei

Pirmdiena, 19 decembrī, 2016

Pašvaldības budžets veidots tā, lai Jūrmalas iedzīvotājiem turpinātu nodrošināt plašāko sociālā atbalsta sistēmu valstī un paplašinātu veselības aprūpes pieejamību pensijas vecuma cilvēkiem. Nākamgad paredzēts nodrošināt 50 eiro pabalstu visiem Jūrmalas pilsētas pensionāriem zāļu iegādei un ārstniecības pakalpojumu saņemšanai.

Arī 2017.gadā Jūrmalas pašvaldības skolās un bērnudārzos tiks nodrošināta bezmaksas ēdināšana, bezmaksas sabiedriskais transports skolēniem, studentiem un pensionāriem. Tiks saglabātas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides esošajā līmenī pašvaldības iedzīvotājiem.

 “Pašvaldības prioritāte vienmēr ir Jūrmalas iedzīvotājs, un katru gadu meklējam iespējas, kā paplašināt pašvaldības atbalstu tām iedzīvotāju grupām, kurām tas ir nepieciešams visvairāk.

Šogad esam raduši iespēju nodrošināt pabalstu pensionāriem medikamentu iegādei un ārstniecības pakalpojumu saņemšanai,” saka Gatis Truksnis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs. “2017.gadā arī viena no galvenajām prioritātēm ir Eiropas Savienības fondu un citu ārējo finanšu resursu apgūšana, lai veidotu gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem patīkamu pilsētvidi. Iecerēts gan labiekārtot peldvietas Lielupes krastā, gan uzsākt darbu pie atpūtas parka un jauniešu mājas izveides Kauguros, kā arī Ķemeru parka teritorijas un citu objektu sakārtošanas.”

 Lielākais finansējuma pieaugums 2017.gada budžetā ir izglītības nozarei, paredzot līdzekļus Lielupes pamatskolas ēkas rekonstrukcijai, skolu un bērnudārzu remontiem, peldbaseina ēkas atjaunošanai Kauguros, bērnu ēdināšanas izdevumu segšanai visās pašvaldības skolās un bērnudārzos, izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai, mācību līdzekļu iegādei u.c.

Kopējais izglītības nozares finansējums plānots 33,51 miljona eiro apjomā. Pedagogu atalgojuma palielināšanai un valstī noteiktā pedagogu atalgojuma jaunā modeļa ieviešanai 2017.gada budžetā paredzēti 1,4 miljoni eiro.

2017.gadā paredzēti budžeta līdzekļi vairāku nozīmīgu kultūras infrastruktūras objektu būvniecībai un rekonstrukcijai. Dubultu kultūras un izglītības centra (jauna mūzikas skolas ēka un Centrālās bibliotēkas ēka) būvniecībai paredzēti 5,9 miljoni eiro. Plānota arī Mellužu estrādes un Piena paviljona ēkas Mellužu parkā atjaunošana un teritorijas labiekārtošana, tam paredzot 0,72 milj. eiro.

Tiks veikta arī ēkas Pils ielā 1 restaurācija un atjaunošana, izveidojot jaunu muzeju. Šim nolūkam paredzēta valsts budžeta mērķdotācija 0,90 milj. eiro un pašvaldības finansējums 61 tūkstoša eiro apmērā. Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, tiks atjaunota Kapteiņa Zolta piemiņas vieta.

 Iedzīvotāju sociālās aizsardzības nodrošināšanai paredzēti 6,3 miljoni eiro, kas ir par 903 tūkstošiem vairāk nekā 2016.gadā. Vairāk līdzekļu paredzēts arī veselības aprūpes nozarei.

Ceļu, ielu un trotuāru remontiem budžetā paredzēti gandrīz 2 miljoni eiro, ielu apgaismojuma tīklu attīstībai – 291 tūkstotis eiro. Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras modernizācijai, kas ietver Jūrmalas e-karšu sistēmas ieviešanu, iebraukšanas atļaujas nodevas kontroles sistēmas uzlabošanai, datortehnikas atjaunošanu skolās un citās pašvaldības iestādēs, paredzēts 0,81 milj. eiro.

 2017.gadā iemaksas Pašvaldību Izlīdzināšanas fondā pret 2016.gadu ir samazinājušās – Jūrmalas pašvaldības donormaksājumi rēķināti 10,83 miljonu eiro apjomā, kas ir par 964 tūkstošiem eiro mazāk nekā 2016.gadā. 2017.gadā katrs Jūrmalas iedzīvotājs atbalstīs citas Latvijas pašvaldības vidēji 189 eiro apmērā, 2016.gadā tas bija 203 eiro.

 Prognozēts, ka 2017.gada budžeta ieņēmumu daļa pret 2016.gada budžeta ieņēmumu daļas gaidāmo izpildi pieaugs par 9,1% jeb par 5,6 miljoniem eiro un sasniegs 78,66 miljonus eiro. Konsolidētā budžeta izdevumi bez atlikumiem uz gada beigām un atdodamajiem kredītiem 2017.gadā ir 94,68 miljoni eiro. Izdevumu daļa 2017.gadā palielināsies par 9,3%, – to veicina investīciju projekti, kas tiek finansēti no aizņēmumu līdzekļiem, kā arī valsts mērķdotācijas apjoma pieaugums.

 Par 2017.gada budžetu nobalsoja Jūrmalas pilsētas domes deputāti Gatis Truksnis, Rita Sproģe, Jānis Lediņš, Ligita Maziņa, Karina Siņkeviča, Irēna Kausiniece, Dace Riņķe, Anita Adijāne, no balsojuma atturējās Arnis Ābelītis, Mārtiņš Stulpiņš, Gunta Liepiņa, Iveta Blaua, Larisa Loskutova.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē