LBS valdē apspriež būvnieku izglītību un gaidāmā kongresa norisi Ziņas

LBS valdē apspriež būvnieku izglītību un gaidāmā kongresa norisi

Ceturtdiena, 21 februārī, 2019

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdes sēdē 19.februārī apspriesta nozares jauno speciālistu izglītošana, martā plānotā kongresa norise, kā arī sniegta informācija par jaunajiem biedriem un sabiedrisko attiecību projektiem.

LBS šogad iestājušies 7 jauni biedri, bet viens izstājies, jo pāriet strādāt citā jomā. Valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Straume informēja, ka LBS Būvniecības speciālistu sertificēšanas institūcija (BSSI) šogad sāk strādāt saskaņā ar jauno sertificēšanas shēmu. Valdes priekšsēdētāja vietniece Helēna Endriksone vēstīja par sadarbības plāniem ar Lietuvas un Polijas būvinženieru organizācijām.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvražošanas institūta direktors profesors Mārtiņš Vilnītis stāstīja, ka LBS un nozares mācību iestāžu pārstāvji februārī apmeklējuši Vidzemes augstskolas (VA) koledžas programmas ‘’Koka ēku celtniecība un ekobūves’’ studentu kvalifikācijas darbu aizstāvēšanu. Vērtējot darbu saturu un prezentācijas, Vilnītis atzina – kaut arī jaunieši pabeiguši programmas kursu, viņu kvalifikācija vēl neatbilst prasībām, ko sertificēšanai izvirza LBS BSSI.

Tam piekrita vairāki citi valdes locekļi, un pēc ilgākas diskusijas tika nolemts nosūtīt ministrijām un Būvniecības padomei vēstuli, izskaidrojot situāciju un apstiprinot, ka VA pabeigušie būvspeciālisti var strādāt sertificēta inženiera vadībā un paaugstināt kvalifikāciju, lai saņemtu sertifikātu tad, kad būs vajadzīgais zināšanu un pieredzes līmenis. Vienlaikus nolemts aicināt Izglītības un zinātnes ministriju gaidāmajā VA programmas akreditācijā pieaicināt komisijā LBS ekspertu, lai kompetenti lemtu par kursa satura atbilstību nozares standartiem.

Valdes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Raimonds Eizenšmits informēja par RTU ziemas sesijas rezultātiem, kuras gaitā darbus aizstāvējuši 17 būvniecības programmas studenti.

Valde apstiprināja, ka ikgadējais LBS kongress notiks 29.martā Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Apspriesta kongresa darba kārtība, dokumentu projekti, kā arī LBS medaļas par mūža ieguldījumu saņemšanai pieteiktie kandidāti.

LBS sabiedrisko attiecību vadītāja Mārīte Šperberga demonstrēja šogad sagatavoto videoklipu, kurā latviski un angliski vēstīts par organizācijas darbību. To iecerēts izmantot kā prezentācijas materiālu. Žurnāla ‘’Būvinženieris’’ redaktore Antra Ērgle valdi iepazīstināja ar iecerēm izdevuma turpmākajai darbībai.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 3 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē