Saeimā diskutēs par ierosinājumu atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un palielināt MUN likmi Ziņas

Saeimā diskutēs par ierosinājumu atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un palielināt MUN likmi

Ceturtdiena, 15 decembrī, 2016

Rīga, 13.dec., LETA. Vairāku Saeimas komisiju deputāti šodien diskutēs par ieceri pagaidām atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 1.janvāra.

Par iespējamām izmaiņām MUN režīmā šodien plkst.10 diskutēs Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, savukārt par sociālo iemaksu jautājumu - Sociālo un darba lietu komisija. Budžeta komisija skatīs arī otrreizējai caurlūkošanai nodotos grozījumus MUN likumā.

Valdošā koalīcija pirmdien vēl nevienojās par šīm iecerēm. Par šo jautājumu šorīt paredzēta "Vienotības" valdes un frakcijas kopsēde.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja, ka visi trīs koalīcijas partneri pilnībā nevienojās par pieņemamu redakciju, jo "Vienotība" joprojām to neatbalsta.

Savukārt abi pārējie koalīcijas partneri - Zaļo un zemnieku savienība, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - uzskata šo risinājumu par pareizāko, tāpēc atbildīgās komisijas skatīs priekšlikumus par MUN likmes palielināšanu un atteikšanos no minimālām sociālām iemaksām.

Taujāts, vai šī situācija iezīmē krīzi valdībā, Kučinskis atbildēja: "Pagaidām nē, neviens to neapstiprina".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē