Izsolīs Ziņas

Izsolīs "Rīgas kuģu būvētavai" piederošu nekustamo īpašumu

Svētdiena, 10 februārī, 2019

Sākusies AS "Rīgas kuģu būvētava" piederoša nekustamā īpašuma elektroniskā izsole, liecina zvērinātas tiesu izpildītājas Evitas Eisteres paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pirmajā izsolē pārdod "Rīgas kuģu būvētavai" piederošo nekustamo īpašumu, kas atrodas Gāles ielā 2, Rīgā. Nekustamais īpašums sastāv no koka granulu ražošanas ēkas.

Nekustamā īpašuma novērtējums un pirmās izsoles sākumcena ir 369 000 eiro. Izsoles solis ir 30 000 eiro. Nekustamā īpašuma izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli. Piedzinējs ir AS "Latvijas Gāze".

Izsole sākās piektdien plkst.13. Izsoles noslēguma datums ir 11.marts plkst.13.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 28.februārim, zvērinātas tiesu izpildītājas Evitas Eisteres depozīta kontā Valsts kasē jāiemaksā nodrošinājumu 10% apmērā no nekustamā īpašuma novērtējuma 36 900 eiro apmērā, un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni jānosūta lūgums zvērinātai tiesu izpildītājai par autorizēšanu dalībai izsolē.

"Rīgas kuģu būvētava" 2018.gadā vērsās tiesā ar tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu tāpēc, ka uzņēmums nonācis sarežģītā finanšu situācijā. Taču uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums tika noraidīts.

"Rīgas kuģu būvētava" nodarbojas ar kuģu būvi, remontu un apkopi. Kompānija reģistrēta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 16 340 949 eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesa 2018.gada 14.novembrī atteicās ierosināt apelācijas tiesvedību saistībā ar "Rīgas kuģu būvētavas" apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2018.gada 2.oktobra spriedumu. Tādējādi spēkā ir stājies Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums, ar kuru "Rīgas kuģu būvētavas" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums tika noraidīts un tiesiskās aizsardzības procesa lieta izbeigta.

"Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums 2017.gadā bija 12,853 miljonu eiro apmērā, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai 2016.gadā.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 3 minūtes pirms
Meklētājs būvniecības nozarē