Ekspluatācijā nodotas divas pirmās daudzdzīvokļu ēkas projektā Ziņas

Ekspluatācijā nodotas divas pirmās daudzdzīvokļu ēkas projektā "Trebū Home"

Trešdiena, 12 decembrī, 2018

Nekustamā īpašuma attīstītājs "AFI Europe" nodevis ekspluatācijā pirmās divas Daugavas labā krasta projekta "Trebū Home" piecstāvu dzīvojamās ēkas, kuru pirmās kārtas būvniecības izmaksas sasniedza septiņus miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Trebū Home" pārdošanas vadītāja Marina Sablovska.

"Trebū Home" ir jauns dzīvojamās vides koncepts Rīgā, Daugavas labajā krastā, teritorijā starp Lubānas, Salnas un Kupriču ielām. Pirmajās divās "Trebū Home" piecstāvu ēkās kopumā ir 108 dzīvokļi - 36 kvadrātmetrus plaši studijas tipa dzīvokļi, 40-52 kvadrātmetru divistabu dzīvokļi un trīsistabu dzīvokļi 67-69 kvadrātmetru platībā, kā arī 80 kvadrātmetrus lieli četru istabu dzīvokļi. Patlaban rezervēti vai pārdoti 60% dzīvokļu.

Kopējā "Trebū Home" jaunbūvju platība sasniedz 9577 kvadrātmetrus, turklāt līdz ar ēku būvniecību veikta vairāk nekā 21 000 kvadrātmetru plašas teritorijas labiekārtošana un apzaļumošana, tostarp izbūvētas ielas, brauktuves un ietves, iekopts zāliens un uzsākta ozolu alejas, kas caurvīs "Trebū Home" teritoriju, veidošana - tajā iestādīti deviņi 4,5 metrus lieli sarkanie ozoli. Līdz ar apzaļumošanas darbiem sakopts un paplašināts teritorijā saglabātais senais ābeļu dārzs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Trebū Home" teritorijā desmit gadu laikā plānots uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, kopumā investējot 150 miljonus eiro. Projekts paredz arī vairāk nekā 10 hektāru apzaļumotas teritorijas attīstību.

Projekta pasūtītājs ir "AFI Europe Latvia". Līgums par daudzdzīvokļu namu būvniecību parakstīts 2017.gada 7.aprīlī. Atbilstoši konkursa rezultātiem darbus veic "Arčers".

Pēc "Firmas.lv" datiem, Nīderlandē reģistrētajam "AFI Europe" Latvijā pieder trīs uzņēmumi - SIA "B.R. Holdings" SIA "AFI Investments" un SIA "AFI Management".

"AFI Europe" iepriekš Latvijā realizējis daudzdzīvokļu māju projektu "Metropolia", kas atrodas Imantā. Tā laikā tapa piecas ēkas ar 550 dzīvokļiem tajās.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē