Neparasti veidi, kā radoši izmantot vīna korķu kolekciju Aktuālie padomi

Neparasti veidi, kā radoši izmantot vīna korķu kolekciju

Pirmdiena, 3 decembrī, 2018

Ja esi vīna korķu kolekcionārs, bet vēlies tos izmantot lietderīgāk, nevis vienkārši glabāt vienkopus vienā traukā, tad lasi tālāk.

 

Jaunā gada svētku galda noformējumam var aizlienēt ideju par vīna korķu izmantojumu dekoru izveidei. Iespraud tajos nelielus egļu zariņus – dabīgus vai mākslīgus, un tie izskatīsies kā nelielas eglītes. Ja iegriezīsi vīna korķī gareniski pāris milimetru dziļu rievu, tad tajā var iespraust galda kartes.

Vīna korķus der saglabāt arī tāpēc, lai pavasarī būtu vieglāk orientēties dārza rindās. Tad, kad vēl nav izdīguši zaļumi, grūti saprast, kur kas ir iesēts, tāpēc korķus ar uzrakstiem var uzspraust uz kādiem kociņiem un ielikt zemē.

Tiem, kam korķi ir lielākā kolekcijā, iespējams, patiks ideja par puķu vāzes atjaunošanu. Ņem talkā karsto līmes pistoli un aplīmē vāzei apkārt vienu pie otra vīna korķus. Iegūsi radošu noformējumu, kas noteikti piestavēs mūsdienīgam interjeram.

Ja mājās ir vairāki dažāda izmēra cilindra formas stikla trauki, tad saliec tos vienu iekš otra un brīvajā malā izkārto korķus. Mazākajā traukā ieliec sveci, savukārt korķus izkārto līdz pašai augšai, un sveces gaisma skaisti izgaismos trauka malas.

Sagriez vīna korķus mazākos gabaliņos, salīmē tos vienu pie otra un izveido oriģinālu krūzīšu vai šķīvju paliktni.

Tiem, kam vīna korķi sakrāti prāvā skaitā, salīmē tos pie kāda cieta pamata, piemēram, kartona, un tad nokrāso otrus galus. Vari veidot interesantas krāsu pārejas, bet vēl interesantāk izskatīsies, ja korķus salīmēsi, veidojot kādu kontūru, piemēram, Latvijas. Ierāmē šo mākslas darbu un piestiprini pie sienas. Ne mazāk interesants noformējums būs panākts, ja kādā foto rāmī iekšpusē salīmēsi vīna korķus vienu pie otra, aizpildot visu laukumu, tāpat šo ideju var izmantot spoguļa rāmja izveidei.

Vīna korķi, pat tad, ja tie joprojām nedaudz iekrāsojušies no vīna, var būt kā pamatmeteriāls lampu abažūru izveidei.

Praktiskiem cilvēkiem noteikti varētu labpatikt ideja par vannasistabas paklājiņa izveidi no šiem korķiem. Salīmē tos vienu pie otra vai arī pie kādas pamatnes un izmanto kā masāžas paklājiņu, kas pie viena ļoti labi uzsūks mitrumu.

Ja labprāt veido kompozīcijas no augiem un ik pa laikam papildini savu zaļo oāzi mājās, tad izurb nelielu caurumiņu vīna korķa vidū, iepildi tur nedaudz augsnes un iestādi sukulentu. Šie augi patiesi labi izskatīsies un augs pat vīna korķos.

Starp citu, dzirdēts, ka sasmalcināti vīna korķi der arī orhideju augsnei, tie tikpat labi uztur mitrumu kā sasmalcināta koksne.

Vīna korķis var būt noderīgs kā aksesuārs atslēgu saišķim. Atliek vien iespraust korķī stiprinājumu, un tas kalpos kā oriģināls atslēgas piekariņš.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 7 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē