Jelgavā nedaudz samazinājies dzīvokļu piedāvājums Ziņas

Jelgavā nedaudz samazinājies dzīvokļu piedāvājums

Otrdiena, 6 decembrī, 2016

Savukārt pieprasījumā dominē divu istabu dzīvokļi par cenu līdz 25 000 eiro.

Pircēju interese par dzīvokļiem jaunajos projektos Jelgavā ir zema, piedāvājumā ir dzīvokļi par cenu no 700 eiro līdz 850 eiro par kvadrātmetru. Dzīvokļiem centrā vidējā prasītā cena ir 650 eiro par kvadrātmetru.

Šā gada trešajā ceturksnī vidējā sērijveida dzīvokļa kvadrātmetra cena Jelgavā sasniedza 395 eiro par kvadrātmetru.

Darījumu skaits ar savrupmājām ir līdzīgs iepriekšējiem periodiem, būtisku izmaiņu nav, norāda "Latio". Interese ir par kvalitatīvām, pēdējo piecu līdz septiņu gadu laikā būvētām mājām.

Arī pieprasījums pēc savrupmājām Jelgavā nav būtiski mainījies, lielākā interese ir par nelielām mājām ar platību līdz 150 kvadrātmetriem, teikts pārskatā.

"Latio" informē, ka ļoti ātri tiek pārdotas vecās mājas ar platību aptuveni līdz 80 kvadrātmetriem, kuras ir apmierinošā vai labā tehniskā stāvoklī un kuru cena ir aptuveni 60 000 eiro, taču šādi piedāvājumi ir reti. Pircēji interesējas gan par jaunajām, gan arī vecajām mājām. Vairums darījumu notiek ar mājām par cenu līdz 80 000 eiro.

Pircēju interese par privātās apbūves zemi Jelgavā ir zema, izvēli nosaka atrašanās vieta un pieejamās komunikācijas. Vidējā cena ir robežās no trīs eiro līdz 12 eiro par kvadrātmetru.

Par lauksaimniecības zemēm interese ir liela, taču piedāvājums ir zems. Par viensētām interese galvenokārt ir pagastu centros un pilsētu tuvumā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē