Mārupes industriālo parku attīstībā plāno investēt 50 miljonus eiro Ziņas

Mārupes industriālo parku attīstībā plāno investēt 50 miljonus eiro

Ceturtdiena, 29 novembrī, 2018

SIA “Piche” tuvāko 3 gadu laikā “Lidostas parka” un citu industriālo parku attīstībā Mārupē plāno investēt 50 miljonus EUR, radīt 1000 darbavietas un kopā izbūvēt 100 000 kvm.

 

Šobrīd “Piche” Mārupē būvē “Lidostas parka” pirmo kārtu 23 000 kvm platībā, bet jau pavasarī sāksies darbs pie “Lidostas parka” otrās kārtas būvniecības 25 000 kvm platībā.

 

“Lidostas parka” pirmā kārta ir praktiski iznomāta un SIA “Piche” Mārupē ir radījis platformu vairāk kā 200 jaunām darba vietām, tajā skaitā trešdaļa no tām būs augstas kvalifikācijas speciālisti- laboranti un citi profesionāļi zinātnes jomā.

 

Pašreiz notiek aktīvs darbs arī pie nākošo kārtu projektēšanas, attīstīšanas un klientu piesaistes. SIA “Piche” mērķis ir konkurēt starptautiskā līmenī un cīnīties par starptautisku ražošanas, pētniecības un loģistikas uzņēmumu ienākšanu Latvijā.

 

“Latvijai, šobrīd, ir ļoti vāji rādītāji lielu, starptautisku kompāniju piesaistē. Neskatoties uz grūtībām, mūsu komanda ir Latvijas patrioti un esam gatavi darīt ļoti daudz, lai šādas kompānijas izvēlētos tieši Latviju,” stāsta “Piche” valdes priekšsēdētājs Pēteris Senkāns.

 

Senkāns uzsver: “Mēs patiesi ceram, ka tuvāko gadu laikā arī Rīga mainīsies un būs spējīga pacīnīties ar Tallinu, Viļņu vai Kauņu par šādu projektu realizāciju.”

 

Uzņēmuma vadītājs skaidro, kādēļ industriālie parki tiek attīstīti Mārupē nevis Rīgā: “Rīga dara visu iespējamo, lai kavētu šādu projektu attīstību. Rīgas pilsētas būvvaldes, Rīgas domes, Rīgas ūdens un citu lēno un birokrātisko institūciju bezdarbības rezultātā Rīga zaudē investīcijas simtiem miljonu apmērā, tajā pat laikā, blakus esošie, Mārupes, Babītes vai Stopiņu novadi attīstās ļoti veiksmīgi, ko apliecina, piemēram, “Ikea” būvniecība tieši Stopiņu novadā nevis Rīgā.”

 

Kompānijas 13 gadu pastāvēšanas laikā uzbūvēti vairāk kā 100 projekti, spējot nodrošināt konkurētspējīgākos termiņus. “Piche” panākumu atslēga ir profesionālā komanda - birojā strādā attīstītāji, arhitekti, inženieri, pētnieki, projektu un būvdarbu vadītāji, tādejādi nodrošinot, maksimāli efektīvu projektu virzību un problēmsituāciju novēršanu. Uzņēmuma neto apgrozījums 2017. gadā sasniedzis 8 miljonus eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē