Sagatavo «burkānus» pircēju piesaistīšanai Ziņas

Sagatavo «burkānus» pircēju piesaistīšanai

Piektdiena, 30 novembrī, 2018

Šā gada nogalē ir paredzēts pabeigt dzīvojamā kompleksa Filozofu rezidence būvniecību Rīgā, Pārdaugavā; ar mērķi paplašināt pircēju loku attīstītājs ievieš tirgū netipiskus risinājumus, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

 

Nekustamā īpašuma projektu attīstīšanas, investīciju pārvaldīšanas kompānijas R.Evolution City vadībā Pārdaugavā top dzīvojamais komplekss Filozofu rezidence, ko veido divi torņi. Ēkas ir veltījums 18.gadsimta vācu apgaismības filozofiem Johanam Georgam Hāmanim un Johanam Gotfrīdam Herderam. Kompleksā kopumā ir 115 dzīvokļi. Šobrīd tiek piedāvāti mājokļi vienā no torņiem. Pārdota ir aptuveni trešdaļa dzīvokļu.

 

Gan pasaulē, gan Latvijā diezgan ierasta prakse ir iegādāties īpašumus un tos izīrēt. Turklāt šobrīd Rīgā ir gana liels pieprasījums pēc īres dzīvokļiem.

«Ja jau ir tāda vēlme un vajadzība, mums radās ideja, ka varam palīdzēt, jo ir skaidrs, ka, izīrējot dzīvokli, būs jārisina dažādi jautājumi, tam ir nepieciešams laiks, iespējams, arī kādas specifiskas zināšanas,» teic Elita Sukasjana, R.Evolution City mārketinga un pārdošanas speciāliste. Šādu jautājumu lokā ir īrnieka atrašana, sekošana līdzi tam, lai dzīvoklis tiktu izmantots tieši dzīvošanai, juridisko lietu kārtošana, maksājumi. Tādējādi kompānijā tapa programma, kas paredz īpašuma pārvaldīšanas pakalpojumu, nodrošinot garantētu ienesīgumu (4-7,5%) no dzīvokļa izīrēšanas. Paralēli tam tiek piedāvāti arī dzīvokļu dizaina varianti, mēbeļu komplekts, lai neveidojas «soļanka», ievērojot to, ka risinājumam jābūt gana izmaksu efektīvam. «Trīs gadus šāda dzīvokļa īpašnieks var nelauzīt galvu, kā to visu risināt. Tas, vai dzīvoklis tiek izīrēts vai stāv tukšs, ir mūsu problēma, bet viņš trīs gadus gūst ienākumus no šī dzīvokļa,» viņa klāsta.

Vaicāta, kā kompānija var garantēt ienesīgumu, E. Sukasjana teic, ka tā apzinās iespējamos «iekritienus», jo ir varbūtība, ka 36 mēnešus no vietas kādu dzīvokli neizdosies izīrēt, varbūt tas būs uz kompānijas rēķina.

Pētot tirgu, lai atlasītu Filozofu rezidences dzīvokļus šai programmai, secināts, ka īres tirgū ejoši ir vienas un divu istabu dzīvokļi. Dzīvokļi, kuros ir četras vai piecas guļamistabas, neinteresē tos cilvēkus, kas vēlas investēt mājoklī, ko izīrēt. Kompānija noteikusi, ka šādu dzīvokļu nedrīkstētu būt vairāk par 10% no kopējā to skaita projektā.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē