Vai Ziņas

Vai "Metalurgu" mantos jaunā valdība?

Pirmdiena, 19 novembrī, 2018

Lai arī pagājuši vairāk nekā divi mēneši, kopš parakstīts nodomu protokols par industriālā parka attīstību bijušā "Liepājas metalurga" teritorijā, nekāda būtiska virzība šīs ieceres attīstībā nav notikusi. Arī elektrotēraudkausēšanas krāsns tālākais liktenis joprojām nav zināms.

Nodomu protokolu par industriālā parka attīstīšanu 23. augustā parakstīja Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIIA), Liepājas dome, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvalde (LSEZ) un Privatizācijas aģentūras (PA) meitasuzņēmums SIA "FeLM". Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens toreiz vērtēja, ka tas ir vēsturisks brīdis, ar kuru pielikts "liels, trekns punkts "Liepājas metalurga" sāgai".

Pagaidām gan izskatās, ka līdz treknajam punktam tomēr vēl ir tālu, un ļoti iespējams, ka "Metalurga" jautājums būs arī nākamās valdības dienaskārtībā.

Neapmierināts ar gauso biznesa parka ieceres virzību ir Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis. "Tāpēc ka nodomu protokolā bija ierakstīti konkrēti darbi un konkrēti termiņi. Jā, ir bijušas sarunas, un ir skaidrs, ka šie jautājumi nav viegli. Saprotu, ka tie ir arī politiski, un respektēju to visu, taču nevaru būt apmierināts, saprotot, ka laiks iet uz priekšu, bet joprojām nav skaidra rīcības plāna," viņš norāda.

Liepājas SEZ pārvalde gan sapulcēs, gan arī vēstulēs Ekonomikas ministrijai un Ministru prezidenta birojam paudusi savu redzējumu par iecerēto industriālo parku. "Mūs interesē ilgtermiņa perspektīva ar uzņēmējdarbību, kas ir draudzīga Liepājas videi," atzīmē J. Vilnītis.

Arī viņš pieļauj, ka "Metalurgs", visticamāk, varētu nonākt jaunās valdības rūpju lokā, un tieši tas raisot bažas. "Es aicināju izlemt vismaz par kaut kādiem pirmajiem soļiem, jo nāks taču jauna valdība, un kamēr tā iepazīsties un sapratīs... Tāpēc mana neapmierinātība saistās tieši ar laiku, jo baidos, ka process atkal var ievilkties."

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē