Grantēts kvartāls pārvēršas Ziņas

Grantēts kvartāls pārvēršas

Trešdiena, 14 novembrī, 2018

Dārza ielas kvartāls starp Zirņu un Ālandes ielu ir pārvērtību apogejā – gatavs vēl nav, bet skaidri redzams, ka viss būs citādāk, nekā bija.

Vienlaikus tiek veidotas gan ietves – pagājušajā nedēļā būvnieki lika trotuāru apmales –, gan zemē guldītas gūlijas lietus ūdens notecei. Ūdensvads ielikts jau senāk. Un sagaidāms, ka drīzumā klās arī asfaltu, šogad – vismaz tā apakškārtu, "ja laiks pēkšņi nepaliks sliktāks", saka Komunālās pārvaldes Ielu infrastruktūras daļas vadītājs Mārtiņš Jākobsons.

Šis ir viens no nedaudzajiem grantēto ielu posmiem, kuru šogad pašvaldība paredzējusi asfaltēt. Šeit tas iespējams tādēļ, ka lietus ūdensvads bija ierīkots jau pirms gadiem pieciem kādā "Liepājas ūdens" ūdenssaimniecības attīstības projektā. Bez lietus noteces sistēmas asfaltēt grants ielas būtu bezjēdzīgi – iepriekš jau ir skaidrojis pašvaldības izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš.

Trotuāra aprises vienā ielas pusē rāda, ka apgaismes stabi paliks ietves vidū. Komunālās pārvaldes Būvprojektu daļas ceļu inženieris Egils Muižulis pastāsta, ka tas ir mānīgs priekšstats. Starp gājēju ceļu, ko veido betona bruģis, un brauktuvi tiks veidota josla – zāliens, vietām arī akmens bruģis. Līdz ar to laternu balsti atradīsies gājēju trases malā (izņemot vienu balstu, tuvāk Zirņu ielas stūrim, bet tur arī ietve ir platāka), un kārtīgiem gājējiem stabi pretī neskriešot.

Dārza ielu šajā posmā pārbūvē SIA "CTB", apakšuzņēmumi "Grobiņas SPMK" un "Volts 1". Darbu veikšanai dotas 90 dienas (kopš būvlaukuma nodošanas būvnieku rīcībā). Termiņi tiek ievēroti, teica M. Jākobsons.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē