Nedēļas nogalē varēs apmeklēt Latvijas energoefektīvākās ēkas Ziņas

Nedēļas nogalē varēs apmeklēt Latvijas energoefektīvākās ēkas

Ceturtdiena, 8 novembrī, 2018

Šīs nedēļas nogalē - no 9. līdz 11.novembrim - septīto gadu pēc kārtas norisināsies biedrības "Passive House Latvija" organizēts pasākums - pasīvo ēku atvērto durvju dienas, aģentūru LETA informēja "Passive House Latvija" pārstāvji.

Pasīvo ēku atvērto durvju dienu ietvaros ikvienam interesentam būs iespēja klātienē apskatīties un iepazīties ar Latvijā esošajām pasīvajām ēkām un uzdot jautājumus speciālistiem, kuri ir strādājuši pie šo ēku izveides.

Šogad triju dienu laikā būs iespējams viesoties 13 objektos - gan pasīvajās ēkās, gan arī augsti energoefektīvās ēkās ar pasīvās ēkas elementiem. Būs iespējams apskatīt gan vienģimeņu dzīvojamās ēkas, gan vairākas publiskās ēkas, gan arī viesoties pasīvo ēku logu ražotnē "Smartwin" Sauriešos.

Pieteikties ēku apmeklēšanai var biedrības “Passive House Latvija" mājaslapā "www.passivehouse.lv/jaunumi/" vai arī biedrības lapā sociālajā tīklā "Facebook".

Pasākums ir daļa no Starptautiskajām pasīvo ēku dienām, kas vienlaicīgi notiek vairāk nekā 20 pasaules valstīs un kuru ietvaros ir iespējams apskatīt simtiem pasīvo ēku.

Pasīvās ēkas standarts ir tapis pirms 30 gadiem, un šobrīd tās ir uzbūvētas vairāk nekā 40 valstīs. Kopumā pasaulē ir vairāk nekā 60 000 šādu ēku. Pasīvās ēkas patērē līdz 90% mazāk enerģijas apkurei nekā parastās ēkas. Šādām ēkām ir raksturīga arī izcila iekštelpu gaisa kvalitāte.

Pasīvās ēkas standarts ir izmantots visdažādāko ēku būvniecībā - pēc šī standarta ir uzbūvētas vienģimeņu un rindu mājas, daudzstāvu dzīvojamie kompleksi, viesnīcas, skolas, bērnudārzi, augstskolas un to kopmītnes, sporta un izstāžu zāles, slimnīcas, ugunsdzēsēju depo, dažādas industriālās celtnes un ražotnes, baznīcas, muzeji un cietumi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē