Rīgas Centrāltirgum iepirkumā nav izdevies atrast Zivju paviljona pārbūves projekta izstrādātāju Ziņas

Rīgas Centrāltirgum iepirkumā nav izdevies atrast Zivju paviljona pārbūves projekta izstrādātāju

Pirmdiena, 5 novembrī, 2018

Rīgas Centrāltirgus bez rezultāta noslēdzis iepirkumu par Zivju paviljona pārbūves būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību, jo tajā neviens pretendents nav atbildis nolikuma prasībām, aģentūrai LETA pastāstīja Centrāltirgus pārstāvis Aleksandrs Šuņins.

Tā kā pretendentu kvalifikācija nav bijusi atbilstoša, tuvākajā laikā iepirkums tiks sludināts atkārtoti.

Pēc Šuņina teiktā, pakāpeniski tiekot atjaunoti visi tirgus paviljoni. Patlaban notiek gastronomijas paviljona atjaunošana, tam sekos kosmētiskais remonts piena paviljonā un tad - zivju paviljona pārbūve.

"Katrs solis prasa noteiktas procedūras un iepirkumus vajag gan būvprojektam, gan pašiem būvdarbiem. Ir jāsagatavo telpas tirgotājiem, kur strādāt, kamēr zivju paviljonu remontēs. Arī gastronomijas paviljonu mēs cerējām pabeigt līdz oktobrim, bet darbi vēl turpinās," skaidroja Šuņins, norādot, ka patlaban esot grūti prognozēt, kad zivju paviljona atjaunošanas darbi varētu sākties.

Viņš atteicās prognozēt būvdarbu izmaksas, sakot, ka jebkura nosauktā summa būtu spekulācija, jo uzņēmums nav vēl ticis pat pie būvprojekta, nemaz nerunājot par tehnisko specifikāciju būvdarbiem.

Vismodernākais patlaban esot sakņu paviljons, tam sekos gastronomijas paviljona uzlabošana.

Rīgas Centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības uzņēmums darbojas kopš 1995.gada. "Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka uzņēmuma pamatkapitāla ir 15,17 miljoni eiro. Pērn tas strādājis ar 7,03 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 796 163 eiro zaudējumiem.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē