Kantrī interjers – vienkāršs un dabisks mājīgums Interjers

Kantrī interjers – vienkāršs un dabisks mājīgums

Piektdiena, 12 oktobrī, 2018

Kantrī stils ir nācis no Amerikas. Mūsdienās, tas ir kļuvis iecienīts un plaši izplatīts visā pasaulē.

Galvenās iezīmes šim stilam ir vienkāršība un funkcionalitāte. Nekā lieka, grezna un izskaistināta. Viss izgatavots no dabīgiem materiāliem, kā masīvkoks, akmens, āda, lins un vilna.

Kad sākam domāt par mājokļa labiekārtošanu, pirmais no jautājumiem, kas sev jāuzdod, ir, kādas sajūtas es gribu iegūt no šīm pārmaiņām?

Ja atbilde uz jautājumu ir siltums, mājīgums, komforts un nedaudz romantikas, tad kantrī interjers ir viens no piemērotākajiem variantiem.

 

 

Kantrī interjers iet roku rokā ar laiku. Mūsdienās, tas ir mainījis sākotnējo izskatu. Laikam ejot, tas ir atteicies no raupjām un smagnējām detaļām un kļuvis krietni mājīgāks, izsmalcinātāks un mūsdienīgāks, saglabājot savas galvenās vērtības- vienkāršību, siltumu un harmoniju ar dabu. Kā senākos laikos, tā arī tagad, šī stila dekorēšanai, izmanto materiālus, tikai no dabīgām izejvielām.

 

Kantrī stilam raksturīgās detaļas

Jāatceras, ka kantrī interjers ir vienkāršs un dabisks. Mēbelēs un aksesuāros, galvenokārt, izmanto koku un akmeni. Paklājiem, aizkariem un dekoratīvajiem spilveniem, raksturīgi ir tādi materiāli, kā lins, vilna, āda. Dizaina aksesuāros plaši izmanto koku, salmus, zarus un mālu. Ļoti siltu un mājīgu atmosfēru rada koka un māla salikums. Ja runājam par lauku stilu, tad jāizvairās izmantot mūsdienīgus, minimālisma stilā, radītus priekšmetus no stikla, metāla un plastmasas.

 

Interjera krāsas

Kantrī interjers ir raksturīgs ar krāsu dažādību. Tajā dominē pieklusināti, saulaini un pasteļkrāsas toņi. Visbiežāk izmanto dabiskus salikumus, kā zemes brūnos, akmens, saulaini dzeltenos, ķiršu sarkanos, debess zilos, zāles zaļos un gatavas labības toņus.

Piemēram, ja mēbeles ir bēšīgos toņos, tad sienas ieteicams pieskaņot līdzīgās nokrāsās. Lieliski kopā saskan krēmkrāsa ar tumši brūnām mēbelēm, radot akcentētu, līdzsvarotu un siltu interjeru.

 

Kā jebkuram citam interjera stilam, arī kantrī stilam ir svarīgi aksesuāri. Piemēram, aizkari ar ornamentiem vai puķēm, pašdarinātas segas, pledi, izšūtas glezniņas, tamborēti dekoratīvie spilveni, svaigi ziedi māla vāzēs, senlaicīgs pulkstenis pie sienas- šīs visas smalkās nianses ir spējīgas atdzīvināt un radīt siltu atmosfēru ne tikai lauku mājā, bet arī dzīvoklī, kas atrodas pilsētas centrā.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 5 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē