No kurām Rīgas ielām varētu pazust bruģakmeņi? Ziņas

No kurām Rīgas ielām varētu pazust bruģakmeņi?

Otrdiena, 9 oktobrī, 2018

Ielas segums uz Brasas tilta Rīgā tiks mainīts no bruģakmeņiem pret asfaltu. Tāds ielas segums varētu tikt ieklāts arī uz Gaisa tilta.


 

To, ka Brasas tilts izskatīsies citādi, apstiprināja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Edmunds Valpēters paskaidroja, ka darbi pie Brasas tilta sāksies novembra sākumā. Tas ir vienīgais tilts Rīgā, kas pašlaik ir avārijas stāvoklī. Bez tilta nostiprināšanas darbiem, būvniekiem ir vēl viens uzdevums - padarīt to mūsdienīgāku, tostarp nomainīt braucamās daļas segumu.

Asfalts ir daudz ērtāks, nekā bruģakmeņi. Ja trotuāriem izvēlas bruģi, tad braucamās daļas segumam nav nekā labāka, kā asfalts.

 

Brasas tilts nav vienīgais infrastruktūras objekts, kur tuvākajos gados bruģakmeņi varētu tikt nomainīti pret asfaltu.

 

Nākamgad tiek plānots uzsākt Gaisa tilta rekonstrukcijas projekta plānošanu. "Jautājums par bruģakmeņu nomaiņu pret asfaltu ir pirmais, ko mēs cenšamies saskaņot ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi," sarunā ar Rīga.lv atzīmēja Valpēters.

 

Līdzīgs risinājums tiek apdomāts arī Vienības gatvei, ko pašlaik klāj bruģakmeņi. Tuvākajos gados varētu mainīties arī šīs ielas ārējais izskats, ja to apstiprinās Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde. Agrāk pārvaldes pārstāvji sacīja, ka bruģakmeņiem jāpaliek uz tām ielām, kurās tie piešķir vēsturisku atmosfēru un uz kurām nav intensīvas satiksmes kustības.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē