Meklējot harmoniju- interjers japāņu stilā Aktuālie padomi

Meklējot harmoniju- interjers japāņu stilā

Otrdiena, 2 oktobrī, 2018

Uz doto brīdi Japāņu stils ir viens no izplatītakajiem dekoratīvajiem stiliem. To raksturo vienkāršība un minimālisms, kur nekas nav pārslogots, bet mierīgs un labi organizēts.

Galvenā ideja, ko pauž šis stils, ir spēja redzēt skaistumu vienkāršās lietās. Tāpēc japāņi pieturas pie principa- daudz brīvas vietas un pašas nepieciešamākās mēbeles.

 

Interjers japāņu stilā- galvenās iezīmes

Mājokļa galvenā daļa ir vienota un plaša. Tā sevī ietver atvērtu virtuvi, viesistabas zonu, ēdamistabu un darbistabu. Šīs telpas savā starpā tiek nodalītas ar bīdāmām starpsienām un bīdāmām durvīm, kuru pildījums visbiežāk ir papīra vai matēta stikla. Tā kā japāņiem dzīvojamās telpas nav izteikti lielas, viss, ieskaitot sienas un mēbeles, ir transformējams un viegli pārbīdāms.

 

Papildus dabīgajam apgaismojumam, izmanto mākslīgos gaismas avotus, kā piemēram, Akari lampas, kas izgatavotas no rīspapīra, sniedz izkliedētu un maigu apgaismojumu. Tās piedod istabai noslēpumainību un veicina emocionālo līdzsvaru.

 

Japāņu interjers ir cieši sasitīts ar dabu, tāpēc apdares materiālos un mēbelēs izmanto dabiskus materiālus un krāsu toņus. Galvenās interjara krāsas: piena balta, krējuma bēša, balta kontrastā ar melnu vai wenge ar gaišu smilškrāsu.

Mēbeles ir lakotas vai krāsotas, pēc struktūras gludas, bez reljefiem. Izmēros miniatūriskas un zemas. Sadzīviski priekšmeti tiek glabāti iebūvētos nišas skapjos. Viss pakārtots tā, lai radītu kārtības un dabiskuma sajūtu. Japāņu interjeram raksturīgais tukšums pasvītro brīvību un domāts tam, lai novirzītu domas no ikdienišķām problēmām.

 

Visizplatītākie dekoratīvie apdares materiāli interjerā ir kļava, bambuss, ciedrs, klūgu augs, rīspapīrs, rafija, salmi, sizala, džutas un akmens. Dekori interjerā: ziedu pušķi, skulptūras, neglazēts māls, lelles kimono, lādītes, keramikas trauki, servīzes tējas cermonijai un irbulīši. Sienas bieži vien rotā japāņu grafiķu darbi.

Interjers japāņu stilā ir harmonisks un vienlaicīgi praktisks. Aplūkojot japāņu stilā iekārtotu mājokli, var secināt, ka šī ir gudra tauta, kas domā par divām svarīgām lietām vienlaicīgi- par dekoratīvu skaistumu un par ērti izmantojamu telpas iekārtojumu.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 27 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē