Apstiprināts ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukums Kuldīgas novada Gudenieku pagastā Ziņas

Apstiprināts ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukums Kuldīgas novada Gudenieku pagastā

Trešdiena, 30 novembrī, 2016

Apstiprināts ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukums Kuldīgas novada Gudenieku pagastā

Ministru kabineta sēdē šā gada 29. novemrbī apstiprināts MK rīkojuma projekta „Par ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukuma noteikšanu Kuldīgas novada Gudenieku pagastā” 263,49 ha platībā.

Rīkojuma projekts nosaka licences laukumu ogļūdeņražu izpētei un ieguvei Kuldīgas novada, Gudenieku pagasta nekustamajos īpašumos „Kalēji”, “Jāņsētas”, “Samantas” un “Ozolvalki”, kurā saskaņā ar 2015. gada 22. decembra Ministru kabineta noteikumiem Nr.805 “Noteikumi par ogļūdeņražu meklēšanu, izpēti un ieguvi” var tikt izsniegta licence ogļūdeņražu izpētei un ieguvei.

Pēc Ekonomikas ministrijas rīcībā esošās informācijas, rīkojuma projektā iekļautais licences laukums daļēji ietilpst 1963. gadā atklātajā, Latvijā pagaidām vienīgajā, Kuldīgas naftas atradnē. Tā atrodas Kuldīgas lokālpacēluma (struktūras) velves daļā viduskembrija Deimenas svītas smilšakmeņos ap 950-960 m zjl. dziļumā. Saskaņā ar 1996. gadā veikto aplēsi, Kuldīgas atradnes vidējie ģeoloģiskie naftas krājumi ir 770 tūkstoši m3, bet vidējie iegūstamie naftas krājumi – 150 tūkst. m3 (jeb apmēram 950 000 barelu).

Ja izpētes rezultātā tiks noskaidrots, ka ogļūdeņražu ieguve no konkrētās ģeoloģiskās struktūras ir ekonomiski izdevīga, tiks veicināta ogļūdeņražu ieguves nozares attīstība.

Detalizēti ar MK rīkojumu „Par ogļūdeņražu izpētes un ieguves licences laukuma noteikšanu Kuldīgas novada Gudenieku pagastā” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

em.gov.lv

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē