Stikla un keramikas mozaīkas flīzes mūsdienīgā interjerā Interjers

Stikla un keramikas mozaīkas flīzes mūsdienīgā interjerā

Pirmdiena, 1 oktobrī, 2018

Mozaīkas tiek būvētas no maziem, dažādu materiālu gabaliņiem, kā stikls, keramika un marmors. Tā ir sena dekoratīvās mākslas tehnika, ko pielietoja vēl senajā Grieķijā, Indijā, Ēģiptē un Ķīnā.

Patlaban mozaīkas ar vien biežāk izmanto, lai dekorētu mājokli. Senās meistarības zināšanas ir palikušas tālā pagātnē, bet vietā ir nākušas mūsdienīgas ražošanas un izklāšasnas tehnikas.

Pateicoties jaunajām tehnoloģijām, mozaīkas flīzes apvieno sevī divas svarīgas īpašības- praktiskumu un greznību. Tās sniedz iespēju veidot oriģinālus un mākslinieciskus dizaina noformējumus.

 

Mozaīkas flīzes virtuves interjerā

Mozaīkas flīzes virtuvi no dekoratīvā aspekta padarīs dārgāku, bet no praktiskā- ilgmūžīgāku. Tās ir viegli kopjamas, izturīgas pret mitrumu un temperatūras maiņām. Profesionāļi mozaīkas “mīl”, jo tās var izklāt ne tikai uz taisnām, bet arī uz izliektām un nelīdzenām sienām, dekorējot tās dažādās krāsās, līnījās un rakstos.

 

Mozaīkas flīzes vannas istabas interjerā

Vannas istabā mozaīkflīzes kalpo vienlaicīgi gan kā apdares materiāls, gan kā dekorācija. Ar mozaiku var noklāt grīdas, sienas, rotāt vannu, izlietni, spoguļus un citus vannas istabai piederošus aksesuārus. Piemēram, liels spogulis, kuram rāmis rotāts ar mozaiku, piedos izsmalcinātību un spīdumu sienām.

Mozaikas grīda izskatīsies grezni un efektīvi, ja sienas būs no spoguļa vai spīdīga apdares materiāla. Grīdas un sienas segumam parasti izmanto keramikas un stikla mozaīkas flīzes ar matētu, glancētu, vienkrāsainu vai ar ornamentiem greznotu apdari. Sienu dekorēšanai var izvēlēties flīžu mozaīkas, kas ir vienā tonī ar grīdas segumu vai kontrastā. Tu vari veidot krāsu akcentus un rakstus uz grīdas, šadi panākot modernu, unikālu un stilīgu dizainu.

 

Mozaīkas flīzes viesistabas interjerā

Viesistabā mozaīka ir spējīga radīt lieliskus dizaina risinājumus: imitēt grīdas paklāju, dekorēt sienas un mēbeļu paneļus. Ar mozaīkas fragmentiem dekorēts kamīns izskatīsies īpaši grezni, jo liesmu radītā gaisma atstarosies un izgaismos telpu. Tā dekorēšanai izmantoto mozaīku var saskaņot ar žurnālgalda virsmu, istabā radot iespaidu par vienojošu dekoratīvu stilu.

Ar mozaīkas gabaliņiem var dekorēt kamīna un sienas pulksteņus, logu rāmjus, durvis un mēbeles. Būtiski atcerēties, ka visam ir jābūt saskanīgam un ar mēru. Turklāt, mozaīkas palīdz pieslīpēt kļūdas, piemēram, pielīdzināt stūrus, noslēpt sienas nelīdzenumus.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 4 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē