Maza, zaļa un brīnišķīga: žurnāls “The Guardian” dalījies ar Rīgas “apslēptajiem dārgumiem” Ziņas

Maza, zaļa un brīnišķīga: žurnāls “The Guardian” dalījies ar Rīgas “apslēptajiem dārgumiem”

Sestdiena, 22 septembrī, 2018

Populārais britu izdevums “The Guardian” publicējis neformālu Rīgas gidu - publikācijā pastāstīts par 10 vietām, kuras no visas sirds iemīļojuši vietējie iedzīvotāji.


 

“The Guardian” pastāstījis par autentiskām Rīgas vietām, kuras parasti izvēlas pilsētas jaunieši – dažādus bārus un konceptuālos apģērbu, aksesuāru un Baltijas dizaineru trauku veikalus, kā arī kultūras vietas ar dzīvajiem priekšnesumiem, kas norit pilsētas vecajās koka mājās.

"Tāpat izdevums pievērsis uzmanību vecajam Rīgas kinoteātrim “Splendid Palace” – tas atvērts 1923. gadā un ir pārdzīvojis Otro pasaules karu, gandrīz 60 gadus pastāvējis kā kinoteātris “Rīga” un tas ir pirmais kinoteātris Baltijas valstīs, kurā sākts rādīt filmas ar skaņu. Kā saka “The Guardian”, izsmalcinātais “Splendid Palace” ir populārākā vieta pilsētā, kur skatīties neatkarīgo kino."

Nozīmīga “The Guardian” gida daļa ir saistīta ar pilsētā notiekošo pirmo Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli. Izdevums dalījies ar “Instagram” piemērotāko biennāles instalāciju – Nīderlandes mākslinieka Mārtina van den Endes darbu “Pinpointing Progress”, kā arī pastāstījis par bāru, kas izveidots bijušajā fabrikā “Boļševička” un iepazīstināja savus lasītājus ar Latvijas laikmetīgās mākslas “virzītājspēkiem”.

 

“The Guardian” ir britu dienas avīze, kas Lielbritānijā iznāk kopš 19. gadsimta pirmās puses. Mūsdienās izdevuma interneta lapa ir viens no apmeklētākajiem ziņu portāliem pasaulē.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē