EM meklē tipveida risinājumu daudzdzīvokļu ēku balkonu pārbūvei Ziņas

EM meklē tipveida risinājumu daudzdzīvokļu ēku balkonu pārbūvei

Pirmdiena, 17 septembrī, 2018

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi iepirkumu sērijveida daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku balkonu konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes izpētei un tipveida pārbūves risinājumu sagatavošanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā.

Paredzamā iepirkuma līgumcena ir 41 900 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 50 699 eiro ar PVN. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir 25.septembris.

Iepirkums paredz veikt daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas 316. vai 318. sērijas ēku balkonu tehniskā stāvokļa izpēti un noteikt atbilstību mehāniskās stiprības un stabilitātes prasībām, sagatavojot trīs balkonu pārbūves vai atjaunošanas tipveida risinājumus un piedāvājot priekšlikumus balkonu ekspluatācijas termiņiem un nosacījumiem, kad obligāti veicami atjaunošanas darbi konstrukcijām.

Iepirkuma mērķis ir novērtēt būvniecības periodā no 1950.gada līdz 1991.gadam laikā būvētās 316. vai 318. sērijas daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku balkonu tehnisko stāvokli, piedāvāt efektīvus tipveida risinājumus ēku konstrukciju mehāniskās stiprības un stabilitātes atjaunošanai, kā arī sniegt priekšlikumus ēku ekspluatācijas normatīvā regulējuma izmaiņām.

Ņemot vērā, ka Latvijā ievērojams iedzīvotāju skaits dzīvo daudzdzīvokļu ēkās, kas ir uzbūvētas būvniecības periodā no 1950.gada līdz 1991.gadam un tās ilgstoši atrodas ekspluatācijā, ir nepieciešams noteikt ēku balkonu tehnisko stāvokli, piedāvāt iedzīvotājiem efektīvus to atjaunošanas vai pārbūves risinājumus.

EM norāda, ka tas veicinās savlaicīgu dzīvokļu īpašnieku lēmumu pieņemšanu par atbilstošu atjaunošanas vai pārbūves darbu veikšanu, tādējādi mazinot arī iespējamos iedzīvotāju veselībai un dzīvībai apdraudējuma riskus.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē