Četras lietas, ko nevajadzētu tīrīt ar dzeramo sodu Aktuālie padomi

Četras lietas, ko nevajadzētu tīrīt ar dzeramo sodu

Ceturtdiena, 6 septembrī, 2018

Dzeramā soda šķiet universāls līdzeklis, ko var izmantot gardumu gatavošanā un tīrīšanas darbiņos. Taču der atcerēties, ka ne visas lietas ir paredzētas tīrīšanai ar efektīvo pulveri.

 

Piedāvājam apkopotos ieteikumus par lietām, ko nevajadzētu tīrīt ar dzeramo sodu.

Ja tomēr esi spītīgs un vēlies tīrīt ar dzeramo sodu dažādas lietas, tad atgādinam – dzeramā soda būs lielisks palīgs vannas istabas un virtuves tīrīšanā. Ja, piemēram, ledusskapī ieliksi nelielu trauciņu ar dzeramo sodu, tad tā palīdzēs novērst dažādas nepatīkamas smakas.

Alumīnija trauki

Kā skaidro portāls, tad alumnīnija traukus nav ieteicams tīrīt ar sodu, jo tas var veidot oksidēšanos. Protams, ja sodu netur ilgi, tad traukiem nekas nenotiks.

Antīkas sudrablietas un zeltīti trauki

Lai gan soda var lieliski noņemt dažādus traipus un netīrumus – jābūt piesardzīgam, jo tā var sabojāt skaisto piederumu vai trauku pārklājumu. Labāk izmanto speciālus līdzekļus, kas palīdz iztīrīt netīrumus no sudrablietām.

Marmora virsmas

Lai gan dažviet var atrast informāciju, ka ar sodu var tīrīt marmora virsmas, paši ražotāji to neiesaka darīt, jo pastāv iespēja, ka skaistā marmora virsma var tikt sabojāta.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 6 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē