Testēs jauno mehānismu Ziņas

Testēs jauno mehānismu

Otrdiena, 7 augustā, 2018

Lai gan Oskara Kalpaka tiltu paredzēts remontēt līdz 17. augustam, iespējams, taisnākais ceļš uz Karostu un no tās būs atvērts jau agrāk.

Galvenie darbi – savu laiku nokalpojušā gultņa nomaiņa – jau ir pabeigti, un jaunajam mehānismam nu ir jākalpo vairākus desmitus gadu. Paredzēts, ka šonedēļ tiltu grozīs, lai pārbaudītu, kā mehānisms darbojas, pastāstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

"Negribu apsolīt, ka tiltu atvērs pirms 17. augusta, taču šobrīd mēs uz to ejam un ceram, ka tas varētu notikt nedēļu agrāk," pauda SEZ pārvaldnieks.

Atskaitot gultņa nomaiņu, tiltam paredzēti vēl vairāki citi darbi, arī dēļu klājuma labošana. Tā nomaiņa pilnībā, iespējams, varētu notikt nākamgad.

Jau rakstījām, ka tiltam bija nepieciešams veikt steidzamu remontu – dienvidu laiduma tilta pagriešanas gultņa un citu mehānismu nomaiņa, tāpēc no 25. jūnija tas ir slēgts gan gājējiem, gan arī braucējiem.

Neveicot remontdarbus, var rasties situācija, ka tilts izgriešanas laikā iesprūst un uz ilgu laiku nobloķē gan autotransporta, gan kuģu satiksmi, iepriekš skaidroja Liepājas pašvaldība.

Remontdarbus veic SIA "Starts-Rīga Pluss", un tie izmaksās vairāk nekā 92 tūkstošus eiro.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē