Kas būtu jāzina iekārtojot viesistabas interjeru Interjers

Kas būtu jāzina iekārtojot viesistabas interjeru

Sestdiena, 4 augustā, 2018

Pats nosaukums „viesistaba” runā par to, ka tā ir mājas svarīgākā daļa. Tieši šeit, pašā mājas sirdī, tiek uzņemti viesi, atzīmēti īpaši dzīves notikumi, šeit visa ģimene sanāk kopā pēc garas darba dienas, lai izrunātos, atpūstos vai kopīgi noskatītos kādu filmu.

Viesistabu lieto visi mājas iemītnieki un katram ir savas intereses un ieradumi. Tieši tāpēc ir svarīgi zināt, kādas mēbeles, aksesuārus un krāsas izvēlēties viesistabas interjeram, lai tas būtu funkcionāls un ērts, tajā paša laikā- relaksējošs un mājīgs.

 

Iekārtojot viesistabas interjeru, uzsvars ir jāliek uz pareizu mēbeļu un aksesuāru izvēli. Daudz kas ir atkarīgs no pareizu detaļu izskata un izvietojuma. Piemērām, lustras un gleznas ir jāizvēlas pēc vienojoša stila. Ja kaut viens no šiem priekšmetiem izleks no kopējā stila, tas piesaistīs lieku uzmanību un sabojās kopskatu.

 

Viesistabas mēbeles un aksesuāri

Viesistabā lieliski iederēsies akvārijs ar eksotiskām zivtiņām. Tas vienmēr pievērsīs ciemiņu uzmanību un iesākumā būs laba sarunu tēma. Savukārt ikdienā relaksēs un nomierinās. Dzīvojamās telpas dizainu var papildināt ar mūzikas iekārtu, mājas kinozāli, klavierēm un kamīnu. Dzīvā uguns telpas atmosfēru padarīs siltu un mājīgu, jo īpaši vēsajos ziemas un rudens mēnešos.

 

Ļoti svarīgi, lai viesistabas dizains maksimāli iekļautos kopējā mājokļa interjerā. Mazā telpā lieliski iederas minimālisma stils. Telpai ir jābūt mājīgai, neaizkrautai, pēc iespējas ar lielāku logu. Dzīvojamā istabā noteikti ir jābūt ērtām, kvalitatīvām mēbelēm, īpaši mīkstajām mēbelēm. Ja telpas vieta atļauj, vēlams izvēlēties dīvānu komplektā ar atpūtas krēsliem vai stūra dīvānu. Savukārt, ja telpa nav pārāk liela, labāk izmantot dīvānu un pufus.

 

Tā kā mēs lielākoties dzīvojam mazās vai vidēji lielās mājās, kur bieži vien nav iespējas iekārtot atsevišķu telpu darbistabai vai mājas bibliotēkai, tad to var atrisināt apvienojot vienā telpā ar viesistabu.

 

Ierosinājumi, kurus vērts ievērot:

  • Ja viesistaba ir neliela, nepērc smagnējas mēbeles. Par galveno kritēriju ir jākļūst daudzfunkcionalitātei. Piemēram, diezgan praktiskas ir mēbeles uz ritenīšiem, kuras viegli var pārbīdīt pa telpu pēc vajadzības vai transformējami galdiņi, kurus var izmantot gan kā žurnālgaldu, gan kā ēdamgaldu
  • Pārmērīgi saraibināta apdare (it īpaši, ja telpa ir maza) var radīt istabā jucekli. Labāk pieturēties vieglām līnijām vai neitrāliem, neuzkrītošiem rakstiem.
  • Griesti nedrīkst “nospiest”, izvairies no augstām, smagnējām mēbelēm, kā, piemēram, skapis ar antresolu vai daudzstāvu plaukti. Centies telpu “atvieglot”. Ja tomēr situācija nosaka, ka ir nepieciešams augsts skapis ar antresolu, izvēlies to no gaiša, vēlams gaismu atstarojoša materiāla.
  •  Ja telpas atļauj, izvairies no drēbju skapja viesistabā. Labāk to izvietot guļamistabā.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 5 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē