Namiņš iepeld ezerā Ziņas

Namiņš iepeld ezerā

Pirmdiena, 9 jūlijā, 2018

Vakar pirmo reizi klientus uzņēma Normunda Albrekta izlolotās idejas rezultāts – peldmāja. Tā piedāvā pirti, ūdens baļļu, naktsmājas, sauļošanās klāju, virtuvi nelielām atpūtnieku vai tūristu grupām, kurām patiktu šādas izklaides, kad Liepājas ezers visapkārt.

N. Albrekts skatījies, kā atpūtai šaurā lokā, savam priekam, nelielus vadāmus plostiņus ar pāris krēsliem un motoru ir samontējuši vairāki Atteku salas apdzīvotāji. Viņš iedomājies – kāpēc neuzbūvēt kaut ko līdzīgu, bet lielāku? Ceļš no idejas līdz peldmājai bijis ilgāks par diviem gadiem. "Gads paiet, kamēr projektu izskata. Taisīju Eiropas projektu. Piešķīra līdzfinansējumu. Nākamais solis bija iet uz "Altum", jo sākumā tā nauda pašam ir jāiegulda, 20 procentu finansējums bija vajadzīgs savs," viņš pastāstīja. Šāda būve izmaksājot ap 70 tūkstošiem eiro. Pats uzzīmējis savu ieceri, SIA "Navilat" projektējusi un būvējusi metāla daļu, pārējo – "Liepājas celtniecības sabiedrība Būvnieks". Peldbūves kopējā platība ir 115 kvadrātmetri, iegrime – līdz pusmetram. Padomāts arī par drošību un atpūtnieku atbildību uz peldošā namiņa.

Jūras administrācijā šī peldmāja reģistrēta kā peldošs pontons. Pirmo reizi kaut kas tāds ticis reģistrēts, stāsta N. Albrekts. Peldmājai, precīzāk, uzņēmumam "Houseboat", Liepājas dome ir iznomājusi pietauvošanās vietu pie Vecās ostmalas, 75 kvadrātmetrus ezerā, netālu no Jaunā tilta. Tur gan pagaidām nav labiekārtojuma, lai cilvēki varētu uz peldmājas uzkāpt.

"Tālu jau nekur neaizbrauks," atzīst N. Albrekts. Pa Jaunā tilta apakšu peldnamiņš cauri tikt nevar, tilts par zemu. Viņš iecerējis, ka savus viesus izvedīs ezerā, noenkuros māju un atstās kompāniju izklaidēties. Noteiktā laikā aizbrauks peldmājai pakaļ un atvedīs ļaudis krastā. Savukārt pa ezeru arī liela braukāšana iznākt nevar, jo tas ir sekls un aizaudzis. Tomēr, viņš uzskata, ezera videi ir sava pievilcība, ir citādi atpūsties tad, ja visapkārt ir ūdens spogulis, un cer, ka tas varētu patikt arī citiem cilvēkiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 3 mēneši 1 diena portālā
Bija online 6 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē