Ūdens uzkrāšanās Mežaparka estrādes komunikāciju šahtās Dziesmu svētku noslēguma koncerta norisi neietekmēs Ziņas

Ūdens uzkrāšanās Mežaparka estrādes komunikāciju šahtās Dziesmu svētku noslēguma koncerta norisi neietekmēs

Piektdiena, 6 jūlijā, 2018

Rīga, 4.jūl., LETA. Ūdens uzkrāšanās Mežaparka lielās estrādes komunikāciju šahtās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" un tā ģenerālmēģinājumu neietekmēs, aģentūrai LETA sacīja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Ūdens uzkrāšanās problēma estrādes komunikāciju šahtās tika atklāta šodien, veicot pēdējos plānotos tehniskā nodrošinājuma darbus. Rīgas pašvaldības uzņēmuma SIA "Rīgas meži" darbinieki no šahtām veica ūdens atsūknēšanu.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja "Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis, minētās šahtas paredzētas vienīgi vadu "noslēpšanai", nevis nevis pasargāšanai no mitruma, attiecīgi nosakot, ka visiem komunikācijas kabeļiem jābūt ūdeni izolējošiem.

"Situācija funkcionāli traucē, un mēs palīdzēsim novadīt ūdeni, bet šahtas nav paredzētas lai vadus pasargātu no ūdens," sacīja Vaikulis, piebilstot, ka par atsevišķu pazemes komunikāciju kanālu izbūvi varētu domāt estrādes otrā pārbūves posma pirmajā daļā, ko paredzēts pabeigt līdz Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem 2021.gadā.

Līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalās vairāk nekā 42 000 dalībniek. Šoreiz svētki notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 16 dienu portālā
Bija online 18 martā 02:01
Meklētājs būvniecības nozarē