1.vietā  nominācijā - Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018 Ziņas

1.vietā nominācijā - Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2018

Piektdiena, 29 jūnijā, 2018

1.vieta – Daudzdzīvokļu ēka Klaipēdas ielā 70, Liepājā, ekspluatācijā pirmo reizi nodota 1968. gadā. Ēkas kopējā platība - 2072,50 m2. Ēkai ir pieci virszemes stāvi, pagrabs un bēniņi.
Projekta pasūtītājs: SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs". Projekta autors: Anita Pope. Galvenais būvuzņēmējs: SIA "Mūrnieks". Būvdarbu vadītājs: Edgars Šilders. Būvuzraugs: Armands Jansons.

Renovācija tika veikta 2015. gadā. Tās laikā veikta ārsienu siltināšana ar akmens vati 140 mm biezumā, bēniņu pārseguma dzelzsbetona paneļi siltināti ar beramo akmens vati 290 mm biezumā, pagraba grīdas dzelzsbetona paneļu pārsegums siltināts ar akmens vates lamelēm 120 mm biezumā. Ēkai veikta gan ārdurvju nomaiņa, gan logu nomaiņa.

Siltuma regulēšana pēc renovācijas notiek atkarībā no ārgaisa temperatūras, tā tiek pazemināta brīvdienās, kā arī to iespējams regulēt individuāli ar termoregulatoriem. Siltumenerģijas uzskaite notiek individuāli ar alokatoriem, kā arī ir horizontālā apkures sistēma, un katram dzīvoklim ir savs apkures skaitītājs.

Karstais ūdens tiek sagatavots centralizēti siltuma mezglā, un tiek veikta atsevišķa uzskaite karstā ūdens sagatavošanai tikai karstā ūdens apjomam.

Ventilācijai izmanto vēdināšanu un ventilāciju ar dabisko pieplūdi un dabisko nosūci. Renovācijas laikā izveidota energoefektīva teritorijas un telpu apgaisme, uzstādīta apgaismes regulēšana (taimeri, kustības/klātbūtnes sensori).

Pēc renovācijas kopējais ēkas energoefektivitātes novērtējums ir 84,65 kWh/m2. Pēc renovācijas pabeigšanas 2015. gada septembrī, 2015./2016. gada apkures sezonā no oktobra līdz aprīlim ēkas kopējais enerogoresursu patēriņš apkurei sasniedza 40,77 kWh/m2 .

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 3 dienas portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē