Ziedoņdārzā atjaunots bradājamais baseins Ziņas

Ziedoņdārzā atjaunots bradājamais baseins

Piektdiena, 22 jūnijā, 2018

Rīgā šovasar darbojas 11 strūklakas un vislielāko prieku par strūklakām varam redzēt bērnu acīs – tādēļ četras no Rīgas strūklakām veidotas kā bradājamie baseini, kuros bērni var droši iekāpt un draiskoties. Bradājamie baseini atrodas Grīziņkalna parkā, Esplanādē un Ziedoņdārzā.

Ziemā, tehnisku iemeslu dēļ, Ziedoņdārza baseina šahtā iekļuvis ūdens, kas nodarījis kaitējumu pumpim un elektroniskajiem mehānismiem. Nepilnības ir novērstas un tagad baseins atkal darbojas.

Ziedoņdārza baseins atklāts 2015. gadā. Tā garums ir 25 metri, platums - 15 metri. Dziļums - no septiņiem līdz 33 centimetriem.

Mājokļu un vides departamenta pārstāvji uzsver, ka visās Rīgas strūklakās, izņemot kanālā peldošās un kaskādi Bastejkalnā, tiek izmantots pilsētas ūdensvada ūdens un tā tīrība tiek kontrolēta katru dienu. Pēc nepieciešamības tiek organizēta strūklaku baseinu tīrīšana un apstrāde ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Turklāt lielākajai daļai statisko strūklaku uzstādītas mūsdienīgas monitoringa sistēmas, kas nepārtraukti analizē ūdens sastāvu strūklakas baseinā un atbilstoši rezultātiem automātiski pievada nepieciešamo antibakteriālos līdzekļus un attīra ūdeni. Tādēļ bērnus var droši laist draiskoties strūklaku ūdenī.

Avots: riga
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē