Notiks Mežaparka Lielās estrādes svinīgā atklāšanas ceremonija Ziņas

Notiks Mežaparka Lielās estrādes svinīgā atklāšanas ceremonija

Pirmdiena, 18 jūnijā, 2018

Šodien plkst.12 notiks Mežaparka Lielās estrādes pirmā atjaunošanas posma svinīgā atklāšanas ceremonija, informē Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Pasākumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (NA), Rīgas domes amatpersonas, būvnieku pārstāvji, Dziesmu svētku Goda virsdiriģenti, kā arī citi projektā iesaistīto institūciju pārstāvji.

Darbs pie Mežaparka Lielās estrādes atjaunošanas tika uzsākts pēc tam, kad 2016.gada 11.martā Rīgas dome un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi.

Pagājušajā gadā 20.aprīlī uz Mežaparka Lielās estrādes skatuves tika parakstīts līgums par estrādes pirmā atjaunošanas posma darbiem, kas paredzēja jauna skatītāju laukuma izbūvi, kurus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica pilnsabiedrība "LNK, RERE".

7.jūnijā pirmais posms tika nodots ekspluatācijā, kas bija par 11 dienām ātrāk nekā sākotnēji paredzēja noteiktie termiņi.

Jau ziņots, ka kopējās Mežaparka estrādes pārbūves pirmās kārtas izmaksas ir aptuveni 26,74 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Pēc estrādes skatītāju daļas atklāšanas tiks sākti gatavošanās darbi Dziesmu svētkiem, pēc kuriem estrādē drīkstēs rīkot pāris koncertus. Viens no tiem 17.augustā būs grupas "Prāta vētra" koncerts. Savukārt jau no 20.augusta sāksies pašas estrādes demontāža un gatavošanās jaunās estrādes būvniecībai.

Otrās daļas būvniecības izmaksas plānotas aptuveni 49 miljonu eiro apmērā. Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2.

Otrās kārtas pirmajā posmā tiktu realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā tad paliktu saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Pirmās kārtas izmaksas bez PVN ir plānotas aptuveni 30 miljonu eiro apmērā, bet otrās - vēl 19 līdz 20 miljonu apmērā. Plānots, ka otrā posma pirmā kārta tiks pabeigta līdz 2020.gada 18.jūnijam, bet otro līdz 2023.gada jūnijam.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē