PADOMI: Kā efektīvi nomazgāt logus Aktuālie padomi

PADOMI: Kā efektīvi nomazgāt logus

Ceturtdiena, 14 jūnijā, 2018

Vienkārši ieteikumi efektīvai logu spodrināšanai.

1. Nemazgā logus saulainā laikā

Lai gan saulaina diena var likties īsti piemērota logu mazgāšanai, tā vietā labāk noslauki putekļus vai nomazgā traukus. Saulītē logu stikls būs uzkarsis, tāpēc tīrīšanas līdzeklis vai ūdens var nožūt pārāk ātri un atstāt grūti notīrāmas, labi pamanāmas švīkas. Labākais brīdis logu mazgāšanai ir apmākusies, taču sausa diena.

Ja nu tevi tomēr tirda tīrīšanas velniņš vai drīzumā gaidāmi ciemiņi, saulainā laikā logu mazgāšanu sāc mājokļa ēnas pusē.

2. Atceries par palodzēm

Pirms ķeries klāt logiem, vispirms ar putekļu sūcēju likvidē visus sausos netīrumus no palodzēm un loga rāmja. Ja izlaidīsi šo soli, netīrumi saskarē ar ūdeni vai tīrīšanas līdzekli izveidos dubļainu masu.

3. Netaupi tīrīšanas līdzekli

Tīrot logus, bagātīgi apsmidzini stiklu ar tīrīšanas līdzekli. Pēc garās rudens/ziemas sezonas logi ir paspējuši apaugt ar ievērojamu netīrumu slāni, kuru nepieciešams pienācīgi atmiekšķēt. Taupot tīrīšanas līdzekli, riskē ar švīkainu stiklu, kas nozīmē, ka darbiņš būs jādara vēlreiz.

4. Atsakies no avīzēm

Pēc mazgāšanas nosusini logu stiklu ar mikrošķiedras lupatiņu. Avīžu izmantošana nav efektīva, tās mitrumā izjūk, kā arī reizēm atstāj uz stikla tintes nospiedumus.

5. vēlies biezus papīra dvieļus

Ja logu tīrīšanai parasti izmanto papīra dvieļus, noteikti esi pamanījis, ka tie mitrumā izšķīst, saveļas un atstāj uz stikla mazus papīra gabaliņus. Lai darbs nebūtu jādara dubultā, vienmēr izvēlies vairākus slāņus biezus papīra dvieļus, kas pēc sastāva ir blīvāki.

Avots: dzivenotiek
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē