Noskaidroti Mad City hakatona uzvarētāji VEF apkārtnes teritorijas uzlabošanai Ziņas

Noskaidroti Mad City hakatona uzvarētāji VEF apkārtnes teritorijas uzlabošanai

Otrdiena, 5 jūnijā, 2018

“Mad City Happening 2018” hakatonā septiņas komandas dienas laikā radīja neskaitāmas jaunas idejas VEF apkaimes attīstībai. Balvu fondu 10 000 eiro vērtībā sadalīja četras komandas - “Start. State. Smile”, ” VEF Great Again”, “VEF – MĒS” un “VEF – Vision of Excellence First”.

Neils Balgalis, “Mad City Happening 2018” veidotājs: “Mūsu mērķis bija apvienot Latvijas un ārvalstu pilsētplānotāju, VEF apkaimes iedzīvotāju un uzņēmumu pārstāvju prātus un dažādo pieredzi, lai radītu ļoti konkrētas, taustāmas idejas pilsētvides pilnveidošanai. Šeit strādājošie un dzīvojošie zina, kas te ir, bet kā – pietrūkst, savukārt pilsētplānotājiem ir plašāka teorētiskā un praktiskā zināšanu bagāža, par to, ko vispār ir iespējams izdarīt. Hakatona dalībnieki parādīja, kā “lietot pilsētu” – padarīt to dzīvojamu!”

Komandu darbu vērtēja starptautiska žūrija septiņu cilvēku sastāvā un sabiedrības balsojums Facebook. Hakatona uzdevums bija piedāvāt trīs parku vai skvēru idejas, Brīvības ielas un Gustava Zemgala gatves krustojuma risinājumu un gājēju plūsmas organizēšanu VEF apkaimē. Turklāt komandām bija jāpiedāvā trīs konkrēti, viņuprāt realizējami projekti – pa vienam 50 000 eiro vērtībā, 500 000 eiro vērtībā un ar neierobežotu budžetu.

Komandu idejas variēja no apļveida krustojuma izveides Gustava Zemgala un Brīvības ielas šķērsošanai, inteliģentajiem luksoforiem, stāvvietu lietotnes līdz parka atjaunošanai VEF teritorijā, VEF Kultūras pils trepju kā pop-up pasākumu vietas izveidei, mobilajiem skvēriem un citām.

Ingmārs Pūķis, LMT viceprezidents: “Ir patiešām lieliska sajūta, redzot, ka arī ārvalstu eksperti saskata VEF apkaimes simt gadu tehnoloģiju tradīciju kā pamatu, uz kura būvēt turpmāko attīstību – kā radošu vidi, kurā satiekas cilvēki, vide un tehnoloģijas.” . Tā kā mēs, LMT, kopā ar citiem uzņēmumiem esam aktīvi iesaistījušie šīs apkārtnes attīstībā, hakatona idejas būs lielisks avots iedvesmai.”

“Mad City Happening” piedāvā jaunu un radošu formātu, kā diskutēt par pilsētvides attīstības jautājumiem pilsētu gadsimtā. Tas pulcē visdažādākos pilsētas slāņus – baņkierus un māksliniekus, attīstītājus un urbānistus, tehnoloģiju uzņēmumus un dabas draugus, kā arī pilsētplānotājus, arhitektus, inženierus, antropologus un politiķus. Dalībniekiem ir iespēja ne tikai klausīties pasaules līmeņa ekspertu lekcijas, piedalīties diskusijās, bet arī veidot jaunus kontaktus, atpūsties un izklaidēties.

“Mad City Happening 2018” atbalsta LMT, EK pārstāvniecība Latvijā, Dānijas Kultūras institūts, New Hanza Capital, VEF Kultūras pils, “Microsoft”, Ziemeļvalstu Ministru padome.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē