Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas izmaksas būs vismaz 49 miljoni eiro Ziņas

Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas izmaksas būs vismaz 49 miljoni eiro

Ceturtdiena, 31 maijā, 2018

Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas izmaksas plānotas vismaz 49 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), vakar preses konferencē pavēstīja projekta arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis.

Kā prezentācijas laikā informēja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR), lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2.

Otrās kārtas pirmajā posmā tiktu realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā tad paliktu saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Pirmās kārtas izmaksas bez PVN ir plānotas aptuveni 30 miljonu eiro apmērā, bet otrās - vēl 19 līdz 20 miljonu apmērā. Plānots, ka otrā posma pirmā kārta tiks pabeigta līdz 2020.gada 18.jūnijam, bet otro līdz 2023.gada jūnijam.

Katram posmam tiks sludināts jauns iepirkums par būvdarbu veicējiem. Pirmā posma iepirkums tiks izsludināts tuvāko divu nedēļu laikā.

Tāpat Burovs informēja, ka pirmā posma projekts, kas paredz atjaunot skatītāju daļu estrādē, jau daļēji ir nodots ekspluatācijā. "Vakar ekspluatācijā nodevām piebraucamo ceļu teritoriju. Skatītāju zona ekspluatācijā tiks nodota 11.jūnijā," sacīja Burovs.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē